Het Belang van Limburg

5.040 nieuwe zitjes op Tribune Oost

Stoeltjes krijgen rugleuning om te voldoen aan Europese normen

- Gunter SCHOOFS

Tribune Oost op Stayen ondergaat momenteel een grondige facelift. Er worden 5.040 nieuwe zitjes met rugleuning geplaatst. De club kondigde die renovatie vorig jaar al aan om te voldoen aan de UEFA-richtlijne­n, zodat het in de toekomst eventuele Europese wedstrijde­n in eigen huis kan afwerken. De vervanging van de zitjes op Tribune Oost gebeurt in twee fases. “Momenteel zijn er al 2.974 verwijderd. Tussen 6 en 10 maart worden de nieuwe exemplaren geplaatst”, aldus commerciee­l manager Stan Niesen. “Na de laatste thuismatch van de reguliere competitie tegen Club Brugge worden nog eens 2.066 stuks vervangen, zodat de volledige Tribune Oost aangepakt is.”

De voorbije dagen waren werklui met man en macht bezig om de zitjes te demonteren. “De beschermno­ppen moesten zelfs met kurkentrek­kers afgenomen worden”, lacht Niesen. “Vervolgens werden de zitjes via een glijbaan naar containers gevoerd.” “Tribune Oost zal heel anders ogen. De gele letters ‘STVV’ tussen Robrecht ASNONG

Architect alle andere blauwe zitjes zijn verleden tijd. Het wordt nu een wirwar van geel en blauw”, aldus architect Robrecht Asnong, die met nog een aantal andere aanpassing­en bezig is. “Maar daar zal minder rechtstree­ks van te merken zijn. Het gaat om wijziginge­n aan het elektricit­eitsnet. Op die manier willen we Stayen stilaan laten voldoen aan alle Europese normen.” Te vroeg voor Tomiyasu - Bij STVV bleven Cristian Ceballos, Charis Charisis, Roman Bezus en Damien Dussaut gisteren opnieuw binnen. Ook Takehiro Tomiyasu moet nog wat geduld oefenen. Een scan van de enkel heeft duidelijk gemaakt dat er nog vocht zit rond het gewricht.

Tribune Oost zal heel anders ogen. De gele letters ‘STVV’ tussen alle andere blauwe zitjes zijn verleden tijd. Het wordt nu een wirwar van geel en blauw

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De werken aan Tribune Oost verlopen in twee fases. Voorlopig zijn al bijna 3.000 zitjes verwijderd.
FOTO SERGE MINTEN De werken aan Tribune Oost verlopen in twee fases. Voorlopig zijn al bijna 3.000 zitjes verwijderd.
 ?? FOTO BELGA ?? Standardsp­eler Uche Agbo werd op het veld van KV Kortrijk racistisch bejegend.
FOTO BELGA Standardsp­eler Uche Agbo werd op het veld van KV Kortrijk racistisch bejegend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium