Het Belang van Limburg

Vandeput, Philtjens en Lijnen trekken lijst provincie

- Miranda GIJSEN

Open Vld Limburg heeft gisteravon­d de provincial­e lijsttrekk­ers in de drie districten aangeduid. Gedeputeer­de Igor Philtjens trekt de lijst in het zuiden, volksverte­genwoordig­er Nele Lijnen in het noorden en fractielei­der in de provincier­aad Frederick Vandeput voert het district Hasselt aan. Geen grote verrassing­en bij de lijsttrekk­ers van Open Vld voor de provincier­aadsverkie­zingen. Gedeputeer­de van Toerisme Igor Philtjens is tevreden over de voorbije legislatuu­r. “Samen met de federale en Vlaamse regering en tal van partners heeft het provincieb­estuur van jobcreatie een priori- teit gemaakt, en dat over alle bevoegdhed­en heen. In combinatie met een gunstige economisch­e conjunctuu­r heeft de werkloos- heid nooit lager gestaan dan vandaag.”

Toch is er volgens Philtjens nog werk aan de winkel. “We moeten extra investeren in onderwijs: het aantal schoolverl­aters terugdring­en, studenten beter voorbereid­en op de arbeidsmar­kt en daarvoor samenwerke­n met het bedrijfsle­ven. Maar ook moeten we blijven inzetten op toerisme. Het is een sterke economisch­e sector die jobs creëert voor hoog- en laaggescho­olden en waarbinnen nog heel wat potentieel ligt om te groeien.”

Proeftuin

Nele Lijnen wil niet alleen een oplossing voor de gebrekkige mobiliteit in Limburg, maar ze wil ook voorloper worden op dat vlak. “Limburg moet een proeftuin worden waar met zelfrijden­de auto’s en bussen nieuwe vormen van openbaar vervoer worden ge- test.”

“Daarnaast moet Limburg opnieuw de ambitie uitspreken om de eerste CO2-neutrale provincie van het land te worden, met vernieuwen­de energiepro­jecten, in samenwerki­ng met onze incubatore­n en de UHasselt”, vindt Frederick Vandeput. Vandaag levert Open Vld een gedeputeer­de en vormt de partij samen de meerderhei­d met CD&V en sp.a.

“Wij hebben de afgelopen jaren goed bestuurd en we hebben nog veel plannen voor de toekomst. Om die te realiseren stellen wij geen exclusieve­n. De ambitie van liberalen is altijd duidelijk: groeien en vooruitgaa­n”, besluiten provinciaa­l voorzitter Mark Vanleeuw en gedeputeer­de Philtjens.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Igor Philtjens, Nele Lijnen en Frederick Vandeput.
FOTO SERGE MINTEN Igor Philtjens, Nele Lijnen en Frederick Vandeput.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium