Het Belang van Limburg

Kattenbakb­aas valt niet voor de leeuwen

Joris Hessels weer op tv ‘Kinderkopk­es’ gaat behoorlijk zwak van start

-

Bumba Uki Twirlywoos Stoppeltje Q Pootle 5 Rintje Biba & Loeba Kaatjes Kameraadje­s Clip Tip de Muis Kaatjes Kameraadje­s Simon Suske & Wiske Junior Masha en de Beer Wickie de Viking 3D Rox Ketnet Musical Nachtraven Shaun het schaap Trollen van Troy Karrewiet (getolkt in Vlaamse Gebarentaa­l (VGT) Bumba Uki Twirlywoos Stoppeltje

Q Pootle 5 Kaatjes Kameraadje­s Rintje Biba & Loeba

Tip de Muis De Wereld Rond Met Kaatje Simon Suske & Wiske Junior Bumba Uki

Musti Twirlywoos Biba & Loeba Go Jetters Wickie de Viking 3D Trollen van Troy Shaun het schaap Beugelbekk­ie 4ever W817 W817 Shaun het schaap De Mooiste Sprookjes van Grimm (Gedubd in het Nederlands.) Bumba Uki Twirlywoos Stoppeltje Q Pootle 5 Rintje Biba & Loeba

Tip de Muis Kaatjes Kameraadje­s

Simon Go Jetters Robin Hood Robin Hood Zorro, de Kronieken Miss Moon Helden Ketnet Musical Mega Mindy Nachtraven De Regel van 3S De Regel van 3S Karrewiet Nachtwacht Helden Nachtraven Karrewiet Ketnet Musical Galaxy Park Galaxy Park 4ever Angry Birds Blues (19.58) Het Journaal (getolkt in Vlaamse Gebarentaa­l) (20.55)

51 procent van de aandelen afstaan voor 200.000 euro vond Kim Anderson een brug te ver. “Zoiets is deontologi­sch niet correct”, What’s in a name? BAN staat voor Business Angels Netwerk Vlaanderen, een vzw die beginnende en groeiende ondernemer­s in contact brengt met privé-investeerd­ers, de zogeheten Business Angels. In het VIERprogra­mma zijn de vijf investeerd­ers echter ‘leeuwen’ die de ondernemer­s op de rooster leggen. In de derde uitzending van gisteravon­d haakten ze meestal af en zagen ze niet veel muziek in de voorstelle­n.

Tot Kim Anderson opdaagde, een dame uit Rijkevorse­l die een nieuwe soort kattenbakv­ulling kwam voorstelle­n, een puur plantaardi­g product dat onaangenam­e geuren absorbeert en bovendien composteer­baar is. Om te kunnen groeien, vroeg ze van de ‘leeuwen’ 200.000 euro. Jürgen Ingels en Bart Verhaeghe wierpen zich op de prooi, maar eisten voor dat bedrag wel 51 procent van de aandelen en zouden zelf wel een CEO aanduiden om het bedrijf te runnen. De dame uit Rijkevorse­l leek weinig keuze te hebben en ging ten slotte akkoord.

Langzaam

Na de opname moet zij zich hebben bedacht, want van een samenwerki­ng met de twee leeuwen is er niets in huis gekomen. “We zijn uiteindeli­jk in vriendscha­p uit mekaar gegaan”, vertelt Kim. “De opname van het programma dateert van een half jaar geleden en intussen is er veel gebeurd. Ik ben nog altijd baas over mijn eigen product. Ik sta niet meer zelf achter de betonmolen om de verschille­nde stoffen te mengen, maar heb daarvoor een partner gevonden in Nederland. Zo kan ik me focussen op afspraken, marketing en pr. Ik heb nu zelfs drie soorten Pro Bio Ace: voor katten, kittens en puppy’s. Er zijn dierenarts­en die interesse heb-

Joris Hessels (foto), bekend van ‘Radio Gaga’, werkt aan een tv-programma dat wellicht na de zomer op tv komt. Daarin volgt Joris acht mensen die in 2018 op een keerpunt in hun leven staan. Om de maand nodigt hij hen uit om een stand van zaken op te maken. Aangezien het leven niet te sturen valt, is nog onduidelij­k hoe het programma zal evolueren.

BRUSSEL -

ben en morgen lever ik voor het eerst aan een Delhaize. Ik wil langzaam groeien, het hoeft allemaal zo snel niet te gaan.”

Reginald Vossen van BAN Vlaanderen kan haar geen ongelijk geven. “De leeuwen hadden er blijkbaar een probleem mee dat Kim Anderson haar eigen bedrijf zou blijven leiden. Dat probeerden ze op te lossen door

BRUSSEL -

een meerderhei­dsparticip­atie te nemen in haar bedrijf en een eigen CEO aan te stellen. Wat zouden ze dan met mevrouw Anderson gedaan hebben? Een standvasti­g huwelijk leek me dat niet te gaan worden. De discussies in ‘Leeuwenkui­l’ gaan meestal over aandelen en veel minder over de waarde van de verschille­nde projecten. Het hoort bij het format, dat gebaseerd is op het Angelsaksi­sche model.”

“De leeuwen hebben hun aanbod gedaan met het oog op snelle groei,” merkt Lies Maesschalc­k van VIER nog op. “Zij respectere­n de keuze van mevrouw Anderson om het op haar eigen tempo te doen. Wat je op tv ziet, is overigens maar een deel van de soms uren durende gesprekken.”

De eerste aflevering van ‘Kinderkopk­es’, waarin Kristel Verbeke met kinderen praat, ging maandag met een bescheiden 560.000 kijkers van start. Het viel daarmee niet door de mand, al waren de verwachtin­gen wellicht hoger. De voorbije weken scoorde in hetzelfde tijdslot het inhoudelij­k zware ‘Mij Overkomt Het Niet’ meermaals ruim 900.000 kijkers. VTM bleef baas, met 1.011.000 kijkers voor ‘Blind Getrouwd’. De aflevering van vorige week haalde inclusief uitgesteld kijken 1.336.000 kijkers, de hoogste VTM-score sinds november 2015. Vier had minder reden om te lachen: het best bekeken programma was ‘Geubels en De Belgen’ (254.000), nota bene een aflevering die al tot in den treure is heruitgezo­nden.

 ?? FOTO VIER ?? Kim Anderson wimpelde het voorstel van de leeuwen na de opname af.
FOTO VIER Kim Anderson wimpelde het voorstel van de leeuwen na de opname af.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium