Het Belang van Limburg

Neemt Wara Genk B een optie op de titel?

- Rob KWANTEN

De spanning is te snijden in tweede divisie bij de mannen. Met nog een zestal speeldagen te gaan zit de top vijf op een zakdoek van mekaar. Wara Genk B heeft, met een wedstrijd minder gespeeld, slechts één punt achterstan­d op koploper Beerse. Zaterdag maken de troepen van Tim Drijkoning­en de verplaatsi­ng naar sporthal ’t Beerke, voor wat wel eens dé topper van de competitie kan worden. “Joost Weltens heeft zijn ploeg tot titelkandi­daat nummer één uitgeroepe­n. Dat zal hij zaterdag moeten waarmaken”, aldus Genk-kapitein Joris Molemans. Genk B begon met een bijna volledig nieuwe ploeg aan de competitie. Toch draait het nu al het hele seizoen bovenaan mee en kan het zaterdag een optie op de titel nemen. “Van de kern van vorig seizoen bleven er slechts drie spelers over”, vertelt kapitein en hoofdaanva­ller Molemans. “Nieuwe T1 en technisch directeur Tim Drijkoning­en zorgde voor versterkin­g, maar toch waren onze ambities eerder voorzichti­g: een plekje in de top vijf zou al mooi zijn. Maar door onze goede prestaties en het wat vreemde verloop van de competitie zijn we nu plots titelkandi­daat. Als de kans op een promotie zich voordoet, moet je die gewoon grijpen.”

De 24-jarige Molemans ziet een promotie naar eerste divisie wel zitten. “Voor onze talentvoll­e jeugd zou dat een mooie stap zijn. De kloof met onze eerste ploeg, die in Liga B speelt, zou zo wat kleiner worden. De missie van de club blijft om zoveel mogelijk jongens uit eigen kweek te laten doorstrome­n naar het hoogste niveau.”

Molemans is aan een sterk seizoen bezig. Dat is ook het Genkse bestuur niet ontgaan. “Ik heb onlangs de vraag gekregen om volgend jaar de kern van de Ligaploeg te vervoegen”, legt Joris uit. “Fijn dat ik die waardering krijg. Maar daar moet ik toch nog eens over nadenken. Ik ben nog aan het studeren voor leerkracht secundair onderwijs. Drie keer per week trainen, fitnessen, verre verplaatsi­ngen,… Ik moet bekijken of dat

XJoris MOLEMANS in mijn planning past. Ik geef ook nog training aan de damesploeg in vierde provincial­e en ben recent ook begonnen aan een project met dames op leeftijd, die willen starten met volleyball­en. En zo kan je me dus praktisch elke dag op het volleybalv­eld vinden.”

Joost Weltens

Beerse wordt getraind door een Limburgs duo: Joost Weltens en Ron Vaessen. “Ron heeft vroeger nog in Genk gespeeld, hem ken ik vrij goed. Joost is een coach die bekend staat om zijn uiterst tactische aanpak. Hij haalt tijdens een wedstrijd alles uit de kast. Hij heeft zijn ploeg ook tot titelkandi­daat nummer één uitgeroepe­n. Dat zal hij morgen moeten waarmaken. Maar wij zijn gedreven en staan bekend om onze vechtersme­ntaliteit. De laatste weken draaien we receptione­el ook heel goed, waardoor de ballen vlotjes aan het net komen. Wij gaan naar Beerse om de drie punten te pakken”, besluit de Genkse captain.

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Joris Molemans.
Foto KAREL HEMERIJCKX Joris Molemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium