Het Belang van Limburg

‘Vive Le Vélo’ sneuvelt deels door WK voetbal

-

De Ronde van Frankrijk en het WK voetbal overlappen elkaar een stukje in juli, en dat heeft ook consequent­ies voor televisie. Voor hij voor ‘Vive le Vélo’ naar Frankrijk trekt, zal Karl Vannieuwke­rke weer een dagelijkse voetbaltal­kshow in goede banen moeten leiden. Fans van voetbal kunnen er gerust in zijn: alle wedstrijde­n van het komende WK in Rusland worden deze zomer live uitgezonde­n op de VRT. Dat zal wellicht zowel op Eén als Canvas het geval zijn.

Opvallend nieuws daarbij is dat Filip Joos (44) voor het eerst commentato­r zal worden tijdens de finale van het belangrijk­ste voetbaleve­nement ter wereld. De voorbije WK’s was die finale steevast weggelegd voor Frank Raes (64). Hij was er live bij in de VS (1994), Frankrijk (1998), Zuid-Afrika (2010) en Brazilië (2014). Maar tijdens het meest recente EK werd intern al afgesproke­n dat nu Joos de belangrijk­e match van commentaar mag voorzien. Ook komt er een dagelijkse talkshow vanuit Brussel met Karl Vannieuwke­rke. De VRT is immers verplicht een omkaderend programma uit te zenden. Het WK loopt echter tot zondag 15 juli, en dan zijn de renners in de Ronde Van Frankrijk ook al een weekje onderweg naar Parijs. Omdat Karl Vannieuwke­rke niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn, is beslist om de wielershow ‘Vive Le Vélo’ pas op te starten vanaf dinsdag 17 juli. Zo krijgen de wielerlief­hebbers toch nog bijna twee weken ‘Vive Le Vélo’. De ritten zelf zijn natuurlijk wel allemaal te zien.

 ?? NEWS
Foto PHOTO ?? Karl Van Nieuwkerke zal tijdens het WK weer een dagelijkse voetbaltal­kshow presentere­n, zoals hij eerder deed tijdens het WK 2014 en het EK 2016.
NEWS Foto PHOTO Karl Van Nieuwkerke zal tijdens het WK weer een dagelijkse voetbaltal­kshow presentere­n, zoals hij eerder deed tijdens het WK 2014 en het EK 2016.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium