Het Belang van Limburg

Grote stap richting play-off 1

KRC Genk - Antwerp 4-0

- Marnik GEUKENS

Wordt het dan toch nog een geslaagd seizoen voor KRC Genk? De bekerfinal­ist kan play-off 1 ruiken na een makkelijke zege (4-0) tegen een onbesuisd Antwerp, dat zichzelf met onder meer een vroege rode kaart definitief uit de race voor de top 6 knikkerde. De thuisploeg voetbalde goed voor rust en hield het hoofd koel in de slotfase. Dankzij een 14 op 18 komt een definitiev­e stek in de top zes dichtbij, mogelijk volstaat zaterdag al een zege op de Freethiel voor mathematis­che zekerheid.

Niet elke match heeft een studierond­e nodig. Eén doelpunt, drie gele kaarten en de uitsluitin­g van de bezoekende coach: in het openingskw­artier van Genk-Antwerp viel meer te beleven dan in tal van volledige eersteklas­sewedstrij­den.

Bolat bakt zichzelf poets

KRC Genk kwam als duidelijk winnaar uit de stormachti­ge start. Met dank aan een slimmighei­dje van ex-Genkenaar Sinan Bolat. De bezoekende doelman wilde het leep spelen, toen Pozuelo en Malinovsky­i na een counter een snelle hoekschop wilden nemen. Hij gooide snel een tweede bal op het veld maar werd betrapt door scheidsrec­hter Smet. Die gaf hem niet alleen geel maar liet de vrijschop ook nemen op de plaats dat de wedstrijdb­al zich bevond.

Malinovsky­i herinnerde zich dat hij aan de overkant van het veld vanuit een gelijkaard­ige positie al eens Club-doelman Horvath het genadescho­t had gegeven. Ook Bolat geraakte niet bij de krul in de verste hoek en had dus zichzelf een poets gebakken: 0-1. Al moet je je natuurlijk ook afvragen of Smet de hoekschop mag laten trappen, wanneer Bolat een tweede bal in zijn handen heeft...

Twee uitsluitin­gen

De Genkse droomstart werkte als een rode lap op de Antwerpse stier. Coach Laszlo Bölöni kreeg de uitsluitin­g, waar hij al tien minuten om vroeg, de nervositei­t kostte ook de aanvallers Pitroipa en Oulare geel voor te drieste tackles. Bölöni zou vanavond best toch eens in eigen hart kijken en zijn opmerkelij­ke keuzes in vraag stellen. Vooral die voor centrale verdediger Arslanagic als rechtsacht­er baarde opzien. De twee rechtsacht­ers De Laet en Buta zagen vanop de bank hoe hun ploegmaat tureluurs werd gedraaid door een kwieke Buffel. Die had in de vertrouwde 4-3-3 Wouters naar de bank verwezen. Niet alleen Buffel wervelde bij de thuisploeg, ook Seck, Malinovsky­i, Pozuelo en Ndongala maakten de bal vaak ongrijpbaa­r. Het frustreerd­e Batubinsik­a zo fel dat hij nog voor rust zijn ploegmaats in de steek liet. Voor zijn doodschop op Ndongala was slechts één sanctie mogelijk: rood!

Pozuelo geeft nekschot

Racing leek zo op weg naar een makkelijke thuiszege. Maar het miste voor rust scherpte voor doel en vergat in de tweede helft de tegenstrev­er af te maken met een snelle balcircula­tie. Zo mocht Antwerp blijven hopen moest Jackers zich tonen op een knal van Limbombe.

Een kwartier voor het einde volgde dan toch het nekschot. Beul met dienst was Alejandro Pozuelo, die een dubbelpass met Ndongala knap afrondde (2-0). De 3-0 van Karelis (assist Maehle) en 4-0 van Ndongala (blunder Yatabaré) gaven het doelsaldo nog een stevige zet. De (feest)avond kon toen al lang niet meer stuk.

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Ndongala en Aidoo vieren de Genkse zege.
FOTO JEFFREY GAENS Ndongala en Aidoo vieren de Genkse zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium