Het Belang van Limburg

30 jaar geëist voor dokter Gyselbrech­t

-

Dat hij vijf jaar lang bleef liegen tegen het gerecht en zijn eigen familie wordt dokter André Gyselbrech­t nu zwaar aangereken­d. Het Brugse gerecht heeft gisteren dertig jaar opsluiting geëist voor hem in de zaak van de Kasteelmoo­rd. De zwaarst mogelijke straf.

Volgens Gyselbrech­ts advocaten kan de aanklager zo’n hoge straf echter niet eisen. “Twintig jaar cel is echt de maximumstr­af”, aldus advocaat Filip D’Hont. Voor Pierre Serry, de beroepscri­mineel uit Aalter die voor de dokter huurmoorde­naars ging zoeken, eist het parket 26 jaar cel. Hoewel hij een lang strafblad heeft, ziet de aanklager meer verzachten­de omstandigh­eden: “Hij werd onder druk gezet door zijn huisdokter en hij is, hoewel laattijdig, beginnen te bekennen.” Evert de Clercq heeft huurmoorde­naars gezocht, en daar mooi geld aan verdiend”, zo oordeelde de aanklager, die de zware straf van 28 jaar cel eist.

Dat Roy Larmit alleen de chauffeur was van zijn inmiddels overleden oom Ronnie van Bommel, dat gelooft het parket niet. “Wie zegt dat hij niet geschoten heeft?” De aanklagers telden acht leugen in zijn bekentenis. Ze eisen 24 jaar cel wegens moord.

Daarnaast eist het parket voor alle vier de beklaagden de terbeschik­kingstelli­ng, voor de maximale termijn van 15 jaar. Als ze hun straf hebben uitgezeten, zouden ze voor die periode onder toezicht van een rechtbank komen. Die beslist of ze echt vrijkomen.

 ?? Foto BELGA ?? Voor dokter André Gyselbrech­t werd de zwaarst mogelijke straf geëist.
Foto BELGA Voor dokter André Gyselbrech­t werd de zwaarst mogelijke straf geëist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium