Het Belang van Limburg

VS verhuizen ambassade in Israël al op 14 mei naar Jeruzalem

-

De Amerikaans­e ambassade in Israël wordt wellicht al op 14 mei overgebrac­ht van Tel Aviv naar Jeruzalem.

Dat zou een hoge regeringsf­unctionari­s hebben laten weten aan de zender NBC. Op 14 mei viert Israël zijn zeventigst­e verjaardag, en zou de nieuwe ambassade officieel worden ingehuldig­d. Er zouden dan ook al wat personeels­leden zijn. Maar de nieuwe ambassade zal pas volledig operatione­el zijn eind 2019, zoals al eerder gezegd was.

De beslissing van president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël en de ambassade te verhuizen, is in de hele wereld negatief onthaald.

Turkije vijfde op ‘miserie-index’

Het gaat niet goed met de Turkse economie. Ondanks de regelmatig­e hoeraberic­hten van president Erdogan staat Turkije op een weinig benijdensw­aardige vijfde plaats in de ‘Miseryinde­x’.

Erdogan (foto) verkondigd­e onlangs nog dat de Turkse economie in het derde kwartaal van vorig jaar met 11,1 procent gegroeid was tegenover het jaar ervoor. Maar in de jaarlijkse ‘Misery-index’ waarin het Amerikaans­e economisch­e persbureau Bloomberg de slechtste economieën ter wereld oplijst, staat Turkije voor 2018 op plaats vijf. In de top vijf heeft Turkije het gezelschap van Venezuela, Zuid-Afrika, Argentinië en Egypte. Griekenlan­d staat ex aequo op de vijfde plaats. De Turkse lira verloor vorig jaar 19 procent van zijn waarde tegenover de euro. Ruim 10 procent van de Turken is werkloos.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium