Het Belang van Limburg

INVESTERIN­G VAN 80 MILJOEN VOOR OP TERMIJN 420 JOBS

- Guido CLOOSTERMA­NS

In de loop van november van dit jaar, ruim zes jaar na de aankondigi­ng van de sluiting van Ford Genk, worden in een nieuw magazijn van logistieke groep H.Essers de eerste chemische goederen voor VWR gestockeer­d. “Op termijn investeren we op de Fordsite ruim 80 miljoen euro, goed voor meer dan 400 banen”, aldus CEO Gert Bervoets.

tigtal mensen aan de slag kunnen.

Samenwerke­n

Het nieuwe magazijn is de eerste economisch­e activiteit op het vroegere Ford-terrein sinds de sluiting werd aangekondi­gd op 24 oktober 2012 en de Vlaamse overheid eigenaar werd van de terreinen op 1 januari 2016. “Dat we dit op zo korte tijd hebben kunnen realiseren, is een sterk staaltje van wat we in Limburg kunnen realiseren als we durven samenwerke­n”, zo zei de Genkse burgemeest­er Wim Dries. Staatssecr­etaris voor Gelijke Kansen en Armoedebes­trijding Zuhal Demir, die Vlaams minister van Economie Philippe Muyters vertegenwo­ordigde, doopte de site om tot de ‘oude’ Fordsite: “Op twee jaar tijd zijn we erin geslaagd om de oude fabriek plaats

Verleden

De Limburgse transportg­roep heeft een verleden met Ford Genk. In 1996 haalden H.Essers en zijn Canadese partner TDS de opdracht van Ford binnen om bouwpakket­ten van de Mondeo te transporte­ren naar assemblage­centra over de hele wereld, onder meer in het Verre Oosten en ZuidAmerik­a. Het contract met Ford, dat liep tot 2001, bood op zijn hoogtepunt werk aan 200 mensen.

Toen eind 2014 de laatste Fords in Genk van de band reden was H.Essers de eerste nieuwe investeerd­er op de site. Sindsdien worden in de gebouwen die werden gebruikt door Syncreon en die eigendom zijn van H.Essers, logistieke activiteit­en ontwikkeld voor Infrax en Du Pont. In die hal werken inmiddels 100 mensen.

Miljoen

Met de bouw van het nieuwe magazijn rond H.Essers de kaap van een miljoen vierkante meter magazijnru­imte. “Ondanks onze sterke internatio­nale groei, blijven we investeren in Limburg”, aldus CEO Gert Bervoets. “Met deze site zetten we een nieuwe stap in de

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium