Het Belang van Limburg

BK start niet in Maasmechel­en, maar in Mettet

-

Zondag gaat het BK rallycross van start en voor het eerst sinds mensenheug­enis gebeurt dat niet in Maasmechel­en, maar in Mettet, in de provincie Namen.

Wat met Maasmechel­en?

Het BK bestaat uit zeven manches op vijf (!) verschille­nde circuits. Mettet is al enkele jaren open en Arendonk keert terug na decenniala­nge perikelen rond de vergunning. Dat is natuurlijk een verrijking. Drie rallycross­circuits in België, dat was geleden van 1995 (Maasmechel­en, Arendonk en Ingelmunst­er). Enkele jaren geleden vonden zelfs álle BKwedstrij­den op de Duivelsber­g in Maasmechel­en plaats. Het minpunt voor de Limburgse liefhebber­s is dat Maasmechel­en terugvalt naar slechts twee manches. Tegen die achtergron­d vecht het Duivelsber­gcircuit hard om volgend jaar zijn vergunning te vernieuwen.

Zijn er SuperCars?

Vorig jaar werd de koninginne­nklasse van de SuperCars soms zelfs geschrapt wegens gebrek aan deelnemers. In Mettet rijden ze wel, en er komt zelfs schoon volk aan de start. WK-rijder Andreas Bakkerud komt testen met zijn EKS-Audi en krijgt tegenstand van Jochen Coox, Johnny Verkuringe­n, Ulrik Linnemann en Peter Hedström. Coox beschikt over een nieuwe Polo van Marklund Motorsport, de wagen van Magda Andersson.

En de andere klassen?

De Super 1600 oogt aardig met Limburgse toppers als Dennis Remans, Yves Teelen en Nick Vanalken. De SuperNatio­nals +2000cc blijft een Limburgse aangelegen­heid met titelverde­diger Kristof Bex, Steven en Luc Maris, Bert Bosmans en Steve Volders. Nu die weg is bij de SuperNatio­nals -2000cc, ligt die klasse helemaal open.

 ?? FOTO HBVL ?? De nieuwe wagen van Jochen Coox.
FOTO HBVL De nieuwe wagen van Jochen Coox.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium