Het Belang van Limburg

“Ik amuseer

Jaleesa Maes (25) hoopt de stap naar buitenland te zetten

- Johnny PEETERS

Jaleesa Maes stak afgelopen zomer de taalgrens over naar de Luikse Panthers. Al van bij de start van het seizoen in Top Divisie bij de vrouwen veroverde de 25-jarige Lummense er een basisplaat­s en zorgde ze er mee voor dat haar ploeg zevende eindigde. “Als we nog een stap vooruit zetten, zoals we al gedaan hebben, is er nog veel mogelijk”, kijkt Maes vooruit naar de tweede ronde. “Ik ben heel blij dat ik hier in Luik heel snel mijn plaats heb gevonden”, vertelt Jaleesa Maes. “Natuurlijk was het in het begin nog wat aanpassen, maar het is mij gelukt om te laten zien wat ze van mij verwachten. Dat kan je vooraf moeilijk voorspelle­n als je in een nieuwe ploeg terecht komt. Ik heb de lijn van in Houthalen kunnen doortrekke­n. Ook naast het veld is het vergelijkb­aar met Houthalen, want in Luik blijven we ook altijd hangen na de trainingen en wedstrijde­n.”

Mijn droom is in het buitenland te spelen, maar ik blijf hier nuchter in

Op welk vlak was die aanpassing het moeilijkst?

Maes: “Het tempo ligt hier veel hoger. De ambitie was de play-offs halen. Nu het systeem veranderd is en we een tweede ronde moeten spelen, is het afwachten. Castors Braine is uiteraard ongenaakba­ar, maar tegen ploegen zoals Sint-Katlijne-Waver, Namen en Kangoeroes hebben we maar met enkele puntjes verloren. Alleen omdat we het gedurende vijf minuten even hebben laten hangen en de match uit handen hebben gegeven. Ik denk dat dit met maturiteit te maken heeft, want we zijn nog een jonge ploeg.”

Is de volgende stap naar het buitenland?

“Mijn droom is inderdaad om in het buitenland te spelen. Maar ik

Jaleesa MAES blijf hier nuchter in. Eerst wacht ik de gesprekken af hier in Luik. Ik amsuseer mij hier ook. De focus ligt nu op de Belgische competitie en de onderhande­lingen laat ik aan mijn manager over.”

Sophie Vercruysse­n - houw ex-ploeggenot­e bij Lummen nam afgelopen week deel aan de Olympische Spelen als remster van het bobsleetea­m.

“Ik heb haar avonturen op de voet gevolgd. Omdat we het allebei zo druk hebben, hebben we niet zoveel contact meer, maar via Facebook heb ik haar voor de wedstrijd succes gewenst. Heel straf dat ze op de dertiende plaats eindigen tegen andere teams, die veel meer ervaring hebben. Ik herinner me nog goed toen Sophie tegen ons vertelde dat ze de overstap naar het bobsleeën maakte. Ik dacht onmiddelli­jk dat het echt iets voor haar was. Haar voetenwerk is snel en ze is heel explosief. Ideaal om die sport te beoefenen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium