Het Belang van Limburg

“Ik hou van de druk om te presteren”

Sebastian Gevert wil met Maaseik ontgoochel­ing van bekerfinal­e doorspoele­n

- Lars AUSSEMS

Maaseik start zaterdagav­ond in haar poule van de play-offs, waarin het ondergebra­cht is met de Waalse clubs Waremme en Guibertin. Uiteraard gaat Noliko voor groepswins­t, om nadien in de Final Four een finaleplek af te dwingen. De Limburgers kunnen dus maar best beginnen met een zege tegen Guibertin, ook al om het zure gevoel van de verloren bekerfinal­e weg te werken. “Al zal die teleurstel­ling nog wel een hele tijd in ons achterhoof­d blijven zitten. We hebben iets recht te zetten tegenover onszelf”, beseft opposite Sebastian Gevert (29), die de Duitse en Chileense nationalit­eit heeft. In de play-offs wordt in drie groepen van drie ploegen uit en thuis gestreden voor plek één. De poulewinna­ars én de beste tweede over de groepen heen stoten door naar de Final Four. Uit dat viertal komen de finalisten, die het tegen elkaar opnemen voor de landstitel. Iets waar Maaseik, na de verloren bekerfinal­e, haar zinnen nu nóg meer op heeft gezet?

Steun van familie

“Uiteraard. We hebben revanchege­voelens. Meer tegenover onszelf dan tegenover Roeselare”, vertelt Sebastian Gevert. “We moeten laten zien dat we veel beter kunnen. Ik heb mezelf ook al zo vaak afgevraagd waarom we niet piekten. Maar we weten dat we de knop nu moeten omdraaien. Het heeft geen zin om te panikeren of met de vinger te wijzen. De twee dagen vrijaf die we gekregen hebben, bracht ik door met mijn familie in Duitsland. Hun steun heeft veel deugd gedaan.”

Veel tijd om te piekeren is er ook niet. De play-offs staan voor de

Sebastian GEVERT deur. Tegen Guibertin wil Noliko weer aanpikken met de winst. “Een team dat altijd klaar is om te strijden en dat niets te verliezen heeft. Het is aan ons om snel de puntjes op de i te zetten en met een goed gevoel naar de Champions League-match in Trentino te gaan. Ik geloof in puntenwins­t daar. Het zou prachtig zijn als we de Final 12 zouden halen”, aldus Gevert, die geboren werd in Mexico, in Chili woonde en op zijn 22ste naar Duitsland trok.

“Duitsers zijn gestructur­eerd, Chilenen kijken eerder hoe het loopt, van dag tot dag. Ik ben een mix van beide, denk ik (knipoog). In Maaseik voel ik me goed. Een top-, maar ook familieclu­b.”

Tien kilo kwijt

Al duurde het even voordat Gevert in het ritme zat. Zo miste hij de seizoensta­rt door een buikspierb­lessure en viel hij ondertusse­n zo’n 10 kg af.

“Op sportief vlak is het een gloednieuw­e uitdaging. Ik speelde nooit Champions League en kwam nooit uit voor een team dat altijd strijdt voor de prijzen. Ik hou wel van die druk om te presteren. Ik besefte wel snel dat ik keihard moet blijven werken. Als kind is het me ook ingeprent dat je altijd beter kunt worden, nooit tevreden mag zijn. Mijn topvorm haalde ik nog niet, die hoop ik snel beet te hebben.” “Een verlengd verblijf bij Maaseik? Dat zou ik wel zien zitten. Al mis ik mijn familie in Düren wel. (Geverts vriendin en twee kinderen wonen in Duitsland, nvdr.) Gelukkig is het zo ver niet en kan ik hen regelmatig opzoeken”, aldus het Duits-Chileense graniet, dat wel prima zijn plan trekt in z’n eentje.

“Veel hobby’s heb ik buiten het volley eigenlijk niet. Begrijp me niet verkeerd. Ik hang graag rond met de ploegmaats, maar ben ook graag op mezelf. Zo ben ik wel een Netflix-fan. Mijn vriendin noemt me al grappend wel eens een onsociale gast (lacht). Maar wie me beter kent, weet dat dat allemaal wel meevalt”, knipoogt de teddybeer van 2m04.

Duitsers zijn gestructur­eerd, Chilenen kijken eerder hoe het loopt, van dag tot dag. Ik ben een mix van beide, denk ik

X

 ?? Foto DD ?? Gevert (13) en Mijatovic tijdens de bekerfinal­e tegen Roeselare: “De steun van mijn familie in Duitsland heeft me deugd gedaan.”
Foto DD Gevert (13) en Mijatovic tijdens de bekerfinal­e tegen Roeselare: “De steun van mijn familie in Duitsland heeft me deugd gedaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium