Het Belang van Limburg

“In Frans studeren geen optie”

Verruilt Louis Vandebeeck (18) Sporting NeLo voor Franse Ivry?

- Ivo KWANTEN

In de BeNeleague staan zaterdagav­ond Tongeren en Sporting NeLo tegenover elkaar. De bezoekers verlengden vorig weekend hun verblijf in die grensovers­chrijdende competitie, dankzij winst tegen Volendam. “En als debutant ons meteen kwalificer­en voor de Belgische play-offs is ook al een prestatie op zich”, reageert Louis Vandebeeck. De aanloop naar de wedstrijd tegen Volendam was nochtans op zijn minst woelig te noemen. De clubleidin­g zat verveeld met de nederlaag tegen Sasja en de uitschakel­ing in de beker van België tegen Hasselt. De spelers werd op hun verantwoor­delijkheid gewezen en Michel Kranzen werd aan de technische staf toegevoegd. Perikelen, die nauwelijks besteed waren aan Louis Vandebeeck. Het 18-jarige supertalen­t van NeLo was op stage bij de Franse eersteklas­ser Ivry.

Stage

“Een schitteren­de ervaring”, reageert Vandebeeck. “Thomas Cauwenberg­hs, die eerder de kleuren van Ivry verdedigde, en trainer Hougardy van de Belgische U18 hebben met in contact gebracht met de Franse club. Ik

Louis VANDEBEECK denk wel dat ik me ginds heb kunnen tonen, maar of ik de mensen in Ivry echt overtuigd heb, is een ander paar mouwen. De technische staf gaat in de volgende dagen mijn stage evalueren en me op de hoogte brengen van hun beslissing.”

Sta je open voor een transfer naar Frankrijk?

Vandebeeck: “Ik wil het maximum uit mijn handbalcar­rière halen, maar wel niet ten koste van alles. Ik studeer momenteel kinesither­apie in Hasselt en mijn studies verder zetten in Frankrijk in het Frans is geen optie. Ik wacht het antwoord van de Fransen af. Is het positief, dan moeten er knopen doorgehakt worden.”

Ik wil het maximum uit mijn carrière halen, maar niet ten koste van alles

Bij NeLo liggen anders ook uitdaginge­n klaar?

“Het is dit seizoen allemaal heel snel gegaan. Ik was al heel blij met mijn plaats in de A-kern. Maar door het uitvallen van een aantal sterkhoude­rs heb ik kansen gekregen. En in de minuten die ik kreeg, heb ik echt wel kunnen overtuigen. Mijn prestatie tegen Volendam vorige zaterdag was misschien mijn beste van het seizoen. Die vier doelpunten in de tweede helft hebben mee het verschil gemaakt.”

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium