Het Belang van Limburg

“Met dank Sporting wint ook tweede stadsderby

- Frederik BAETEN

Sporting Hasselt heeft ook de tweede Hasseltse derby van het seizoen op zijn naam geschreven. In een goed gevuld maar Siberisch koud Stedelijk Sportstadi­on, maakte Sporting het verschil in de tweede helft met goals van Bjorn Ruytinx en Simon Bracke. Sporting neemt zo een stevige optie op de redding, terwijl Hades bovenin de rol moet lossen. Sporting Hasselt pakte voor de tweede keer dit seizoen de scalp van Hades en net als in de heenmatch was er alweer een belangrijk­e rol weggelegd voor Bjorn Ruytinx. Bij zijn eerste goede kans van de wedstrijd was het meteen raak. Het zag er nochtans lange tijd naar uit dat de sterkhoude­r van Hasselt de stadsderby aan zich voorbij moest laten gaan. Ruytinx: “Ik zit al enkele weken op een regime van één training per week door pijnlijke adductoren. Mijn dank gaat uit naar de clubkinesi­sten, die er weer in geslaagd zijn om mij op te lappen.”

Ruytinx naar Halen

Ruytinx had al snel een goed gevoel in de wedstrijd. “Het snelle uitvallen van Hicham Gueroui toch een belangrijk­e speler in de defensie van Hades - speelde natuurlijk in onze kaart. Wij kregen ook de beste kansen in de eerste helft, maar spijtig genoeg viel dat goaltje net niet. Toen na rust Güvenç mij in het straatje stuurde, wist ik dat die bal erin moest. Door de pijn moet ik immers mijn momenten kiezen. Daarna was het een kwestie van slim te blijven voetballen en de punten op zak te steken. Wat ook gebeurde. Of we nu definitief gered zijn? Ik heb mij nooit zorgen gemaakt over degradatie. Dat komt sowieso goed”, besloot Ruytinx.

El Toro bevestigde ook dat hij volgend jaar niet meer voor Sporting zal spelen. Ruytinx: “Het is nog niet getekend, maar ik ben vrij zeker dat ik voor Halen ga voetballen. Het niveau van amateurvoe­tbal is geen probleem, maar de combinatie met mijn werk is onhoudbaar geworden.”

Dipje

Bij de bezoekers droop de ontgoochel­ing ervan af. “Zij maakten de goal en wij deden niks”, was coach Peter Van Houdt streng voor zijn team. “We zitten in een dipje en het is niet makkelijk om eruit te klauteren. We werden zeker niet weggespeel­d door Hasselt, maar ik mis bij ons de drang om een tegenstand­er echt dood te pitsen. Nu goed, dat is geen nieuw verhaal.”

Hasselaar Thierry Vandermeer­en had zich zijn tijdelijke terugkeer naar zijn ex-team helemaal anders voorgestel­d: ”De match verliep gelijkopga­and en we kregen ook een mooie kans voor rust. Na de rust gaven we het helemaal weg. Het wordt dringend tijd dat we weer opstaan. Een mooi seizoen dreigt zo een lelijk einde te krijgen en dat verdienen we echt niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium