Het Belang van Limburg

“Hoogstgekl­asseerde club mét licentie promoveert”

- Piet DINGENS

Vandaag tript leider Lommel naar Deinze. De Oost-Vlamingen zijn een van de vier clubs - naast Lommel, Dessel en Seraing - die een licentie aanvroegen voor profliga 1B. Vermits Deinze er als enige in slaagde om dit seizoen aan de Gestelsedi­jk te winnen (1-2), zijn zij voor de Noord-Limburgers een te duchten hinderpaal op de weg naar de promotie. Maar hoe zit het nu juist met die licenties? Rik Lavreysen, secretaris en gerechtigd correspond­ent van Lommel SK, is goed thuis in de complexe regelgevin­g van de Voetbalbon­d. “Eigenlijk is het heel simpel”, zegt hij. “Na de reguliere competitie van dertig wedstrijde­n spelen de eerste vier van het klassement nog een mini-competitie (zes wedstrijde­n) tegen elkaar, waarin de punten vooraf gehalveerd worden. De winnaar van dat kwartet mag zich de kampioen van eerste amateur noemen.”

Stel dat Heist, dat geen licentie voor 1B aanvroeg, in die nacompetit­ie op de eerste plaats finisht en Lommel op de tweede? Lavreysen “Dan zijn zij kampioen, maar promoveren wij. In de veronderst­elling natuurlijk dat wij onze licentie wél krijgen. Uiterlijk op 5 april krijgen de vier clubs uitsluitse­l over hun aanvraag. In het verleden hebben wij het altijd goed gedaan en ook nu verwacht ik geen problemen. Over onze concurrent­en kan ik niet oordelen.” Dessel en Deinze kunnen die play-offs nog spannend maken. Seraing lijkt te ver teruggesla­gen. Maar als Heist, Knokke en outsider Oudenaarde zich samen met Lommel moesten plaatsen, is de spanning nihil. Lavreysen: “Niet helemaal. De promotie zou dan sowieso binnen zijn voor ons, maar de titel willen we ook.”

Puur hypothetis­ch: om te promoveren zou Lommel dit seizoen zelfs op plaats dertien mogen eindigen. Zolang het Dessel, Deinze en Seraing maar achter zich houdt? Lavreysen: “Mits ons de licentie voor 1B wordt toegekend, correct.” LOMMEL: Vermijl blijft out, verder is iedereen beschikbaa­r.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium