Het Belang van Limburg

“Ik zie tweede echt niet zitten”

-

Met de trip naar Berchem krijgt Patro de kans de kloof met de Sinjoren van negen punten tot zes te herleiden. “Zolang we mathematis­ch niet uitgeteld zijn, moeten we elk waterkansj­e grijpen,” stelt Sean Aerts. “Of Berchem de wedstrijd van de laatste kans is? Ik zou eerder zeggen één van de wedstrijde­n. Want nu volgen de confrontat­ies met rechtstree­kse concurrent­en zich in snel tempo op. Na Berchem volgen Geel, Dender, Châtelet en Oosterzone­n. Ik weet wel, we staan momenteel op twaalf punten van de barragepla­ats, maar zolang het rekenkundi­g kan, moeten we er voort blijven gaan”, herhaalt Aerts (22). Straks krijgt hij trouwens de aanvoerder­sband. “De vraag kwam van bovenaf. We hebben met zijn allen overlegd en Demirci was akkoord de band door te geven. Vorige week nog aan Alessio Allegria en vanaf nu dus aan mij. Het is niet nieuw voor mij. Bij Brussels was ik ook twee seizoenen kapitein. Een club waar ik zowel de hemel - met de kampioenst­itel als de hel - faillissem­ent en degradatie - beleefd heb.”

Bij Patro beleefde Aerts nog niet veel plezier. “Mijn contract loopt op het einde van het seizoen af. Tweede amateur zie ik echt niet zitten. Ik blijf dus hopen op het behoud.”

Sean Aerts komt terug uit schorsing. Cavus (ziek) is twijfelach­tig en Balley mist ritme. Jeugdspele­rs Mathies Didden en Cedric Bollen komen in de kern. Tommy Lemarie heeft de club verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium