Het Belang van Limburg

“Dit zijn de lastigste matchen”

“Belangrijk zijn voor de ploeg”

-

THES het leven zo lang mogelijk moeilijk maken, dat is tot nader orde de ambitie van Spouwen-Mopertinge­n. Dat betekent dat er zondag (15.00u) in Tienen best wordt gewonnen, maar trainer

Jan Schoefs (foto) kan voor die opdracht geen beroep doen op zijn topschutte­r Ali Yildiz, die geschorst aan de kant moet blijven.

“Daarbij komt dat dit voor ons de lastigste matchen zijn”, zegt de 55-jarige coach. “Lastiger alleszins dan wedstrijde­n tegen pakweg Hasselt, Bocholt, Hades of THES. Tegen ploegen als Tienen moet ik de spelers extra motiveren. Hoe dat komt, valt moeilijk te verklaren. Ik kan alleen maar proberen hen te waarschuwe­n voor die valkuil.” “Hoedanook, als we bovenaan willen blijven meedraaien, moeten we ook wedstrijde­n zoals die van dit weekend winnen. Jammer dat Yildiz er niet bij is. Hoe we het gaan oplossen, moeten we nog even bekijken. Dean Boiten is een mogelijkhe­id. Hij scoorde vorige week bij zijn invalbeurt en hij heeft ongeveer hetzelfde profiel als Ali. Hij scoort vrij makkelijk, is balvast en heeft geen schrik om mee te verdedigen.” SPOUWEN-MOPERTINGE­N: Yildiz is geschorst. Aka Etien en Brouwers komen uit schorsing. Nummer drie Bocholt trekt zaterdagav­ond (20.00u) naar City Pirates, het nummer zes van de klassering.

“Daar moeten we onze misstap van tegen Turnhout dan maar rechtzette­n”, liet Bocholt-trainer Licata zich vorig weekend na de puntendeli­ng tegen Turnhout ontvallen.

“Maar dat is wel rapper gezegd dan gedaan”, reageert Enrico Pellegriti (foto). “De Pirates zijn dankzij drie zeges op rij opgeklomme­n naar de zesde stek en zijn dus een concurrent voor de eindronde. Dat ze een moeilijk te bespelen ploeg zijn, bleek al in de heenmatch, die we nochtans met 2-0 wonnen. Bovendien spelen zij op een kunstgrasv­eld. Dat is toch een hele aanpassing voor ons”, weet de 28-jarige flankverde­diger, die de jongste weken door trainer Licata in een offensieve­re rol werd uitgespeel­d. “Normaal ben ik inderdaad een rechterfla­nkverdedig­er, maar de laatste matchen laat de coach me iets hoger opereren. Niet zonder succes, want in Hoogstrate­n kon ik zo al beslissend zijn. Nu, mij maakt het niet uit hoe en waar. Ik wil spelen en belangrijk zijn voor de ploeg.” BOCHOLT: Wang en Goossens zijn geschorst. Vanhaen (genezen) komt bij de selectie.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Lacroix gaat in duel met Spitz.
FOTO SERGE MINTEN Lacroix gaat in duel met Spitz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium