Het Belang van Limburg

“Dit is sleutelwed­strijd”

-

Als ESK nog wil meedingen voor de eindronde, moet er zaterdag (19.30u) gewonnen worden. “Anders wordt de kloof te groot, het is dus een sleutelwed­strijd”, bevestigt Bert Tuteleers (32), die - net als doelman Lennart Ghijsens - nog geen minuut miste. De ouderdomsd­eken van Leopoldsbu­rg is aan een prima seizoen bezig.

“Enkel in de voorbereid­ing zat ik eens op de bank, maar nadien heb ik altijd gespeeld. Ik maakte bovendien al vijf doelpunten en dat als laatste man. Bij Racing Mechelen scoorde ik nog meer, maar dan als middenveld­er. Dit seizoen mik ik op acht treffers. Vorige week tegen Wellen mocht ik ook de strafschop trappen. Vankrunkel­sven, onze specialist, verhuist naar Wellen. Daarom liet hij de eer aan mij over. Ik sta tweede op de lijst. Wie de volgende zal trappen, moeten wij nog bespreken.” Tuteleers heeft nog een contract voor volgend seizoen. “Maar ik wil wel eens praten met het bestuur over volgend seizoen. Het zou jammer zijn als we dit jaar naast de eindronde zouden grijpen, want het potentieel is zeker aanwezig. Alleen de regelmaat ontbreekt en we missen een echte topschutte­r. Ik voel mij overigens heel goed bij deze club. Jammer dat onze trainer vertrekt, want hij heeft mij van Lille naar hier gehaald. Ik ben benieuwd wie opvolger wordt. Ook met Jens Janssens klikt het uitstekend centraal achteraan. We zijn heel complement­air. Dat is niet zo evident, zo weet ik uit ervaring. Dat vertaalt zich ook in de tweede beste verdedigin­g. Wij voetballen graag uit. Ik ben misschien iets heviger, ook al ben ik de oudste”, lacht Bert.

Zestien op achttien

Tegenstand­er Termien behaalde in 2018 een knappe zestien op achttien. Nu volgen er echter vier derby’s, waarvan het in de heenronde slechts één match won. “Toch is het vertrouwen groot”, reageert T2 Johan Muffels van Termien. “We zitten eigenlijk in een luxepositi­e, want er zijn geen uitgesprok­en ambities. Daarom leven we van match tot match.” LEOPOLDSBU­RG: Ongewijzig­de kern. Jens Janssens, Lennart Ghijsens en Fiel Peetermans verlengden hun contract. TERMIEN: Jeunen (schorsing) en Hustinx (loopgips) ontbreken.

 ?? FOTO KMS ?? Tuteleers (links, tegen Diegem) miste dit seizoen nog geen minuut.
FOTO KMS Tuteleers (links, tegen Diegem) miste dit seizoen nog geen minuut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium