Het Belang van Limburg

Wellen is nieuwe koploper Godard en Lowet beslissen matige derby

- Marc TRUYERS

Op een moeilijk bespeelbaa­r veld deelden Bilzen-Waltwilder en Wellen de punten. In een wedstrijd met weinig doelkansen scoorden Godard en Lowet in elke helft met het hoofd. Door dit gelijkspel wordt Wellen voor minstens één dag de nieuwe koploper. In het laatste kwartier van de eerste helft stak Bilzen-Waltwilder de neus aan het venster. Rausin moest al zijn klasse tonen op een vrije trap van Ubachs. De daaropvolg­ende hoekschop werd door ex-Wellen speler Godard met het hoofd in de verste hoek gedropt: 1-0.

Trainer Hamers greep in en bracht Jonckers voor de onzichtbar­e Cheprassov. Na 63 minuten hingen de bordjes gelijk. Bruggen vloerde Lemmens. De linksback van Bilzen-WW kreeg een gele kaart en een de vrije trap tegen. Degeling vond aanvoerder Lowet aan de tweede paal die van zeer dichtbij tegen de netten knikte: 1-1.

Een terechte puntendeli­ng, vond aanvoerder Glenn Lowet van Wellen. vond de uitslag terecht. “Het eerste kwartier begonnen we goed, maar dan vielen we onbegrijpe­lijk terug en lieten we Bilzen in de wedstrijd komen. Tot overmaat van ramp kwamen we dan op een slecht moment op achterstan­d. Na de pauze hebben we het vrij goed gedaan, al bleef het uitkijken voor de snelle uitbraken van de thuisploeg.”

Lowet maakte zijn derde kopbaldoel­punt van het seizoen. “Moeilijk was het niet, maar ik moest toch opletten om niet tegen de keeper aan te koppen. Door dit punt blijven we meedraaien in de bovenste regionen.”

Fout van de scheidsrec­hter

Bij Bilzen-Waltwilder was trainer Eric Eurlings niet te spreken over de gelijkmake­r. “In de fase vlak voor het doelpunt werd WouterBrug­ggen onderuit getrokken in de grote rechthoek. Als de ref daar had gefloten, was er van Wellens doelgevaar geen sprake. Onbegrijpe­lijk ook dat de assistent die fase niet had opgemerkt. Wat het nog bitterder maakte, was dat Martijn Theunissen uitgleed bij de vrije trap, waardoor Lowet volledig vrijkwam. Anders had ik Wellen niet zien terugkomen. Wij hebben in negentig minuten praktisch niets weggeven maar aan de andere kant kregen we drie grote scoringsmo­gelijkhede­n. Het is uitermate frustreren­d dat je tevreden moet zijn met een punt door de verkeerde beslissing van de scheidsrec­hter.”

?? FOTO SVEN DILLEN ?? Timmy Bieniek aan de bal.
FOTO SVEN DILLEN Timmy Bieniek aan de bal.