Het Belang van Limburg

“DNA van de twee clubs behouden”

Jacky Kiggen is de opvolger van Marc Bels bij Zepperen Brustem

- Jos CASTERMANS

Toen Marc Bels na een dispuut met David Bamps (voorzitter beheerraad) z’n mandaat ter beschikkin­g stelde, moest Zepperen Brustem (1prov.) op zoek na een nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur. De club kwam uit bij Jacky Kiggen (68), een man die het voetbalwer­eldje op dit niveau kent. Na enkele maanden bedenktijd, stemde de Truienaar half december in. “Het DNA van de oorspronke­lijke clubs moet behouden blijven”, stelt hij. Kiggen is gekend in de regio SintTruide­n. De gepensione­erde van de FOD Financiën (BTW) is er al lang lid van de Open Vld, had nog nooit een politiek mandaat, maar gaat daar binnenkort wel voor. Met fusieclubs heeft hij wat, want hij was secretaris van BJK SintTruide­n (fusie Kozen en Kortenbos), voorzitter van VKM (fusie van BJK met Melveren) en nu voorzitter van Zepperen Brustem. Kiggen: “In 2012 ben ik gestopt met voetbal. Twintig maanden in Oostende gewoond. Even afgekickt. Tot Bamps me belde om voorzitter te worden. Het heeft enkele maanden geduurd eer ik instemde. Ik deelde mijn weekend anders in en mijn vrouw zag het aanvankeli­jk ook niet zitten. Maar ik ken de mensen hier en dacht: ik ga ze helpen. Vergaderin­gen voorzitten in de week is geen probleem. Ik probeer elke donderdag op training te zijn. Maar het weekend betekent quality time voor mijn gezin. Al heb ik toch verscheide­ne matchen gezien.”

“Ik wil een gezonde eersteprov­incialer en doorstromi­ng van de jeugd. We hebben het IPlabel behaald, zodat onze jeugd volgend seizoen interprovi­nciaal speelt. We werken een organigram uit, waarbij ik zowel mensen

ZATERDAG 19.30U

uit Brustem als Zepperen wil betrekken. In het dagelijks bestuur zitten alleen nog mensen van Zepperen. Daarom wil ik Bels, die nog steeds bij de club is, graag hier houden. En Stiers ook. We polsen verder wie in de beheerraad wil zetelen. Neen, wat ook gezegd wordt, de verschille­nde politieke strekkinge­n (Zepperen kleurt Open Vld, Brustem CD&V, nvdr) zijn het probleem niet. Het gebrek aan vrijwillig­ers is het grote probleem. Ik verwacht hulp van de jeugdraad bij de evenemente­n en kantinewer­king.” Zepperen Brustem trekt weinig volk. “Een algemene tendens. Als er veldrijden is, helpen 35 TV’s in de kantine niet. Of als STVV op zaterdag speelt, gaat men ‘s zondags met de vrouw wandelen. Van sponsoring en activiteit­en moet je het hebben. Daarom is derde amateurkla­sse voor onze club financieel moeilijk. Wij willen niet zoals gebeurt rond Nieuwjaar blazen dat we het niet betaald krijgen. En dan zelfstandi­gen afschuimen.”

 ?? Foto SEM ?? Jacky Kiggen.
Foto SEM Jacky Kiggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium