Het Belang van Limburg

“Welke voetballer wil er geen kampioen spelen?” Kapitein Koen Janssen wil twee keer zeker niet verliezen

- Bart SCHIJNS

Racing Reppel (2A) kan met vanavond een verplaatsi­ng naar runner-up Eksel en volgende week de match tegen nummer drie Achel een optie nemen op de titel. Kapitein en ouderdomsd­eken Koen Janssen wil alvast een mooi einde breien aan het sprookje, dat de club momenteel beleeft: “Dan koppelen we de kampioenen­viering aan de fuif voor ons vijftigjar­ig bestaan”, lacht hij. “Na onze povere voorbereid­ing en onze eerste competitie­match tegen Meeuwen had niemand verwacht dat we eind februari bovenaan zouden staan”, zegt de man, die vorige week nog 39 kaarsjes mocht uitblazen. “Ik ben nu mijn veertiende seizoen bij Reppel. Ik heb hier al eens de titel gepakt, verscheide­ne eindrondes gespeeld, maar de laatste twee jaar ook tegen de degradatie moeten knokken. Ik heb nog niet beslist wat ik volgend jaar ga doen. Langs de ene kant zou het mooi zijn om met de titel op een hoogtepunt te stoppen, maar langs de andere kant

Koen JANSSEN kan ik de ploeg toch niet in de steek laten als ze in eerste provincial­e zou spelen. We beseffen natuurlijk dat we het daar heel moeilijk zouden krijgen. Maar welke voetballer wil er nu geen kampioen spelen?”

“We moeten natuurlijk het vel van de beer nog niet verkopen”, beseft Koen Janssen. “Als we tegen Eksel en Achel twee keer winnen, zullen we er heel dicht bij zijn. Het is belangrijk om niet te verliezen tegen Eksel om zo die vijfpunten­kloof te behouden. Anderzijds is twee keer gelijk spelen ook goed hoor. Maar ook die andere zes wedstrijde­n mogen we niet onderschat­ten. Tot nu toe geraakten we tegen die zogenaamde mindere ploegen met de hakken over de sloot of gingen we met de billen bloot. Het zou spijtig zijn als die ploegen ons de titel zouden kosten. Wij hebben in Reppel geen vedetten of pure klassespel­ers. De titel zou het resultaat zijn van ons sterk collectief. Een keeper die veel ballen pakt, een hele tijd de beste verdedigin­g van het land, een middenveld dat voor iedere meter grond vecht en voorspeler­s die vlot scoren. Er zeurt ook niemand als hij eens een weekje op de bank belandt, want de week erna is die toch weer nodig. Organisati­e en spelers die voor elkaar door het vuur gaan, zijn onze sleutelwoo­rden. Fantastisc­h.”

We beseffen dat we het heel moeilijk zouden krijgen in eerste

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Koen Janssen met zijn gezin op de achtergron­d.
Foto DICK DEMEY Koen Janssen met zijn gezin op de achtergron­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium