Het Belang van Limburg

“We willen allebei naar derde” Clash tussen de Stormvogel­s en de Zwaluw

- Nico MEENS

Zondag brandt de lamp Aan ’t Wanhof in de Kerkstraat van Rosmeer. De plaatselij­ke Stormvogel­s (4B) krijgen er het bezoek van De Zwaluw Vechmaal. Het duel tussen de nummer één tegen de nummer twee, oftewel de titelfavor­iet tegen de grote uitdager. “Ik verwacht een gesloten match”, voorspelt Kenneth Martens, de spelmaker van de thuisploeg. “In de heenmatch (0-3, nvdr) deed Vechmaal ons in de eerste twintig minuten pijn, maar daarna namen we de match in handen. Misschien moeten we het zondag ook zo aanpakken. We mogen in het begin van de match geen risico’s nemen, maar we moeten ook geen schrik hebben. Natuurlijk zullen wij het weer moeten hebben van ons aanvallend voetbal. Met 110 goals beschikken we immers over de beste aanvalslij­n van de reeks. Maar we moeten vooral opletten dat we niet verliezen, want dan wipt Vechmaal over ons en zijn we op achtervolg­en aangewezen. Anderzijds is het niet zeker dat deze match over de titel zal beslissen hoor. Ook tegen kleinere ploegen is en blijft het opletten dat we geen steken laten vallen, zoals eind januari thuis tegen Herderen-Millen. Het zou trouwens frustreren­d zijn, mochten we naast de titel grijpen, vermits we al het hele sei- zoen op kop staan. Maar dat geldt natuurlijk ook voor Vechmaal”, zo trapt de 34-jarige postbode een open deur in.

Meer druk

“Zeg dat wel”, zo geeft de verdediger in het andere kamp, Geoffrey Stassen toe. “We willen allebei naar derde provincial­e. Met Semir Duric, Marko Bojanovic, Joey Gielen hebben we toch enkele kleppers in huis, die het kunnen forceren. En Dries Vrancken is zonder meer de beste keeper van de reeks. Hij kan als geen ander de nul houden.”

“In feite zijn we dus aan elkaar gewaagd. Maar bij ons is de druk op de ketel wat groter. Als wij zouden verliezen, komt er een kloof en zou het kunnen dat we Rosmeer niet meer bijbenen”, beseft de 24jarige leraar LO, die hoopt op tijd hersteld te zijn van de griep, waarmee hij deze week geplaagd werd.

 ?? FOTO NM ?? Kenneth Martens (links) en Geoffrey Stassen hopen dat het een sportieve topper wordt.
FOTO NM Kenneth Martens (links) en Geoffrey Stassen hopen dat het een sportieve topper wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium