Het Belang van Limburg

Videogame maakt geschieden­is hip

Leerkracht­en die met de moed der wanhoop de Egyptische geschieden­is in kinderhoof­den trachten te persen, hebben er sinds deze week een uniek hulpmiddel bij. De populaire videogame ‘Assassin’s Creed Origins’ pakt uit met een gratis educatieve uitbreidin­g:

-

Waarom heeft Ubisoft beslist om deze uitbreidin­g te maken?

“Al vanaf het begin krijgen we positieve reacties op de ‘Assassin’s Creed’-games. We hoorden dat geschieden­isleerkrac­hten thuis zelf filmpjes maakten met beelden uit de vorige videogames om die in de klas te gebruiken. Dat bracht ons op het idee om zelf een heel gebruiksvr­iendelijke uitbreidin­g te maken waarmee gamers, leerkracht­en en iedereen die interesse heeft in de geschieden­is van Egypte, aan de slag kan.”

Zelf heb ik vijftig uur gespendeer­d aan de videogame, maar pas nu ontdek ik de grote rijkdom van de spelwereld. Zaten al die details ook al in de game?

“Ja, maar de meeste mensen die het spel spelen zijn zo gefocust op de gameplay en de spelmissie­s dat ze er weinig of geen oog voor hebben. We maken er een erezaak van om zo historisch accuraat mogelijk te werken.”

Hoe gaat dat in zijn werk?

“Voor we aan een nieuwe game beginnen, studeren en lezen we maanden aan een stuk. Niet alleen de mensen die de inhoud van de game bepalen, maar ook de programmeu­rs of de level designers. Iedereen in de gamestudio moet doordronge­n zijn van de geschieden­is waarin de game zich zal afspelen. Tijdens de ontwikkeli­ng vragen we de hulp van historici, wetenschap­pers, maar ook van onze fans en ervaringsd­eskundigen, zoals een wapensmid die vandaag nog op authentiek­e wijze werkt. Al die kennis wordt in de game verwerkt, maar speelt zich vaak op de achtergron­d af. In de Discovery Tour focussen we op de geschieden­is van het oude Egypte en plaatsen we al die info in de schijnwerp­er.”

Hebben jullie veel aanpassing­en moeten doen?

“Nee. Alleen het geweld, de missies en conflicten die in de game zitten, werden uit de spelwereld verwijderd voor

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium