Het Belang van Limburg

“De Ed die je ziet is gewoon zichzelf”

-

Laura Tesoro kijkt in Dag Allemaal uit naar haar debuut in ‘Boxing Stars’ Ed Sheeran, de meest gestreamde artiest ter wereld, is eerder een schuw mens. Toch mocht zijn favoriete neef, regisseur Murray Cummings, hem sinds zijn grote platencont­ract in 2011 overal filmen.

Nu, zeven jaar later, wordt ‘Songwriter’ vertoond op de 68ste editie van het Internatio­nale filmfestiv­al van Berlijn (of Berlinale). De film kwam tot stand nadat Sheeran en Cummings drie jaar geleden het plan opvatten om, meer specifiek, de creatie van zijn album ‘Divide’ voor de lens te brengen. De film begint met het einde van zijn ‘Multiply’-tour en voert ons naar New York, de Queen Mary 2, Malibu en de Abbey Road Studio’s. Daar creëert Sheeran samen met zijn producer Benny Blanco en andere liedjessch­rijvers zoals Amy Wadge, Johnny McDaid en Foy Vance, de ene song na de andere.

‘Shape of You’

Op het einde heeft hij echter nog geen echte song die eruit springt, maar dan komt Ed plots met ‘Shape of You’ op de proppen. “We wilden de kijker de getuige maken van het inspiratie- en creatiepro­ces”, zegt Sheeran. Regisseur Cummings wilde in een adem ook een doodgewone kerel laten zien. “Ed is een normale kerel die heel goed is in zijn job. Je krijgt dus geen superster te zien waar iedereen bij begint te gillen. De Ed die je ziet is de Ed die gewoon zichzelf is.”

Adele

Wie meer over het privéleven van de roodharige ster wil weten, zal echter op zijn honger blijven zitten. We krijgen een paar keer zijn verloofde te zien, maar buiten een paar danspasjes en het uitwissele­n van een brave kus, worden camera en toeschouwe­r op afstand gehouden. De ambitieuze kant van Sheeran komt wel even aan bod wanneer hij praat over succes. Wil hij namelijk een vrouwelijk­e Adele zijn? “Neen, ik wil gewoon Adele zijn. Hoeveel albums heeft zij ook verkocht?”, grijnst de popster.

Geluk

Wat vindt Ed Sheeran zelf van ‘Songwriter’? “Ik ben heel tevreden, maar ik had er ook vertrouwen in. Ik heb wel een lijst gemaakt met dingen die ik niet in de film wilde. Maar het was uiteindeli­jk een kort lijstje. Vroeger zei men ook wel eens dat ik een gebrek aan aandacht had, en na het zien van de film lijkt dat te kloppen.”

Ed SHEERAN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium