Het Belang van Limburg

Claudia uit Hamont maakt kans op Willem Wilminkpri­js

Stephen Fry vecht tegen prostaatka­nker

-

-

LONDEN De Britse komiek, acteur en presentato­r Stephen Fry (60, foto) heeft prostaatka­nker, zo maakte hij vrijdag zelf bekend. In januari onderging Fry een operatie waarbij de prostaat en elf lymfeklier­en zijn verwijderd, maar de kanker blijkt agressieve­r dan eerst gedacht. Mogelijk moet hij later nog bestraling krijgen. “Ik heb ontzettend veel geluk om omringd te zijn door prachtige mensen en hoop dat ik nog enkele jaren op deze planeet heb,” aldus Fry.

Stromae wordt vader

-

BRUSSEL De Belgische zanger Stromae (32) en zijn echtgenote Coralie Barbier verwachten hun eerste kindje. Dat maakte het Franse showbizzma­gazine Public gisteren bekend. Dat Stromae het nieuws zelf zal bevestigen, is weinig waarschijn­lijk. Hij en Coralie, die kleren ontwerpt voor Stromaes modemerk Mosaert, houden hun privéleven goed afgescherm­d.

Het is niet de eerste keer dat geruchten over een zwangersch­ap de ronde doen, maar Public lijkt zeker van zijn stuk. Daar schrijven ze dat Coralie nog voor het einde van de zomer zal bevallen.

Claudia Nieuwenhui­zen (43, foto), lerares drama en woordkunst, is genomineer­d voor de Willem Wilminkpri­js, de prijs voor het beste Nederlands­talige kinderlied die om de twee jaar in Enschede wordt uitgereikt. Het liedje waarvoor ze de tekst schreef heet ‘Tekening’ en is onderdeel van de theatervoo­rstelling ‘De Magie Van Muziek’ van Naomi Wielinga. “Naomi en ik hebben destijds samen in de klas gezeten in het middelbaar onderwijs in Overpelt. Naomi is later naar Amsterdam getrokken en dankzij Facebook hebben we mekaar teruggevon­den”, vertelt Claudia. De Willem Wilminkpri­js bestaat sedert 2010 en is genoemd naar de Twentse dichter en tekstschri­jver die in

2003 overleed. Zijn bekendste liedje is wellicht ‘Hilversum

III’ van Herman van Veen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium