Het Belang van Limburg

“Ramen betaald maar nooit geleverd”

-

Silvia Dujardijn en Ward Campo gingen in 2017 in zee met een aannemer voor de renovatie van hun huis. Het draaide uit in een financieel drama voor het gezin met twee kinderen. “In maart vorig jaar tekenden we het contract, in juli begonnen de werkzaamhe­den. Het einde was gepland in december vorig jaar. Het ziet ernaar uit dat we nog lang niet in ons huis kunnen.” “De aannemer, Franky M., vroeg ons een voorschot van 25.000 euro, dus dat betaalden we”, vertelt Sylvia. “De afbraakwer­ken verliepen goed maar toen hij ons eind oktober vroeg om alvast de volledige factuur van de ramen te betalen, werden we een beetje achterdoch­tig. We vroegen om een bewijs van bestelling en betaling van de ramen te bezorgen.” “Hij bezorgde ons een bankafschr­ift op waarop duidelijk stond dat hij betaald had aan de ramenlever­ancier. Zoals afgesproke­n, maakten we daarop onze betaling aan hem over. Maar van onze ramen kwam niets meer in huis.” “Toen we Franky V. wilden contactere­n, kregen we hem niet meer aan de lijn. Via het bankafschr­ift vernamen we dat het om een Pool“In se ramenlever­ancier ging. Hij vertelde ons dat Franky M. al sinds 2016 niets meer besteld had. Hij had zelfs nog schulden bij hen. Het bankafschr­ift was dus vals. En wij waren opgelicht.” “We zijn naar de politie in Bree en Beringen gestapt om klacht in te dienen”, gaat Ward verder. “Zij hebben ons daar doorverwez­en naar de rechtbank.”

“De totale financiële schade is minstens 25.000 euro. Daarin zit het voorschot, en ook 15.000 euro voor ramen die we nog steeds niet hebben.”

“Blijkbaar had Franky V. bij de rechtbank opschortin­g van betaling gevraagd, maar zelf liet hij ons dus betalen om zijn put te dempen. Zo kon hij nog snel 25.000 euro buitmaken. Schandalig dat aannemers zo gemakkelij­k kunnen sjoemelen.”

“Als particulie­r sta je in dit verhaal nergens”, zegt Sylvia. “Ondertusse­n hebben we via sociale media ontdekt dat er nog vijf soortgelij­ke verhalen zijn, allemaal in Beringen en Genk. Hoeveel slachtoffe­rs mag Franky M. nog maken? Wie geeft ons onze centen terug zodat we nieuwe ramen kunnen bestellen en verder kunnen met ons leven?”

 ?? FOTO HBVL ?? In december zou de aannemer klaar zijn met de renovatie van het huis.
FOTO HBVL In december zou de aannemer klaar zijn met de renovatie van het huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium