Het Belang van Limburg

6-1 niet eens overdreven

- Gert SILLEN

In het zo fruitrijke Haspengouw vochten Landen (2B) en Gravelo een derby zonder pit uit. Oorzaak: het grote overwicht dat de thuisploeg tentoonspr­eidde tegen de in een off-day verkerende bezoekers. De 6-1-einduitsla­g was niet eens overdreven. “Hun tempo lag zo hoog dat we nauwelijks konden volgen”, vertelde Jelle Hoebrechts, wiens broer Glenn volgend jaar onder de lat staat bij… FC Landen. “Het was blijkbaar ons dagje niet. We kwamen overal een stapje te kort en geraakten niet in ons ritme. De wil om er echt iets van te maken ontbrak. Nochtans waren we heel erg gefocust, zeker na de stevige peptalk van de trainer. Bij de 3-0-tussenstan­d was het vat al helemaal leeg. Thuis hielden we hen nog in evenwicht, maar op dit kunstgrasv­eld met al hun technische bagage is dit Landen een maatje te groot voor ons. Tegen clubs als Landen hoeven we de punten niet te pakken. Volgende week komt Kolmont over de vloer. Die ploeg ligt ons beter en dan zullen we proberen deze misstap goed te maken.”

Met deze winst staat Landen steviger op de derde plaats. Inherent met de stijging in het klassement is ook de vormcurve van Mike Deverdenne, die met twee doelpunten voor de vijfde week op rij scoorde.

“Het gaat lekker de laatste tijd, ik zit nu aan twaalf stuks. Niet alleen ik, maar de gehele ploeg zit in een positieve flow. Zowel op als naast het veld. We zijn de competitie vijf wedstrijde­n te laat begonnen. Zoniet hadden we een woordje in het titeldebat kunnen meespreken. Nu gaan we, zowel de vertrekker­s als de blijvers, vol voor de eindronde om er nog iets moois van te maken.”

O ja, nog dit: in het slot stoofde invaller Vanmarsnil­le (Arne, nvdr) naamgenoot van doelman Kris een stevige peer met een kanonschot en zorgde Jens Lowies met een juweeltje van een doelpunt voor de kers op de taart.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Landen mocht gisteren zes keer juichen.
FOTO SERGE MINTEN Landen mocht gisteren zes keer juichen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium