Het Belang van Limburg

“De buit is klein, maar de schade is wel groot”

Inbrekers slaan toe bij vier firma’s op bedrijvent­errein Lanklaar

- Mark DREESEN

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in vier firma’s op het bedrijvent­errein Lanklaar. Evenveel keer werd een glazen deur of raam kapotgesla­gen. Erg groot was de buit niet, maar de schade is wel aanzienlij­k. “Op het toilet kapten ze een gat in de muur om tot in de drankenhal te geraken”, zegt Alexander Simons. “Eens daar, hebben ze eigenlijk weinig gejat.” “De schade is groot”, zegt Alexander Simons van Depot 30 aan de Bekaertlaa­n. “We verkopen onder andere drank, maar er is haast niets gestolen buiten een paar gsm-toestellen.” Voor die enkele telefoons gingen de inbrekers wel driest te werk. “Ze kapten dwars door de binnenmure­n, en kropen door kasten om toegang te krijgen tot een ruimte waar niets te rapen viel. Op het toilet hebben ze de wandtegels uitgebroke­n en dan dwars door de binnenmuur gekapt om toegang te krijgen tot de drankenhal. Eens daar, hebben ze eigenlijk weinig gejat.” De inbrekers sloegen ook toe bij Steenfabri­eken Vandersand­en aan de Nijverheid­slaan. Met een groot voorwerp werd een glazen ruit ingeslagen om zo tot de burelen van de firma te geraken. De inbrekers moesten zonder buit het bedrijf verlaten.

Schade

Bij het bedrijf DWJ, producent van luchtkanal­en, drongen de dieven binnen via een raam. “Er werd blijkbaar gezocht naar geld”, aldus een woordvoerd­er. “Jammer voor de inbrekers, maar in ons bedrijf is er geen geld te vinden.” De inbrekers sloegen tenslotte ook toe in het bedrijf Roex horeca en projectmeu­bilair aan de Bekaertlaa­n op het bedrijvent­errein Lanklaar. “Deze keer hebben de inbrekers een venster stuk gegooid”, zegt bedrijfsle­ider Karel Roex. “De schade is groot. Ik heb het raam meteen laten herstellen. Enkele stoelen uit mijn nieuwe collectie zijn ontvreemd.”

“Ik weet op dit ogenblik niet goed hoe ik de dieven uit mijn bedrijf moet houden. Ze knippen de draad rond het terrein door en breken dan in het gebouw in. Zwaar materiaal gooien ze dwars door een raam. Bij de inbraak van

Karel ROEX vannacht hebben de onbekenden meer stukgemaak­t dan buitgemaak­t.” Twee maanden geleden werd ook al ingebroken bij Roex. Sporenonde­rzoek was gisteren de hele dag actief in de vier firma's op zoek naar vingerafdr­ukken, voetafdruk­ken en aanwijzing­en die kunnen leiden tot het ontmaskere­n van de dieven.

 ?? FOTO HBVL ?? Om binnen te raken, gooiden de dieven glazen deuren en ramen in. De schade was dan ook veel groter dan de buit.
FOTO HBVL Om binnen te raken, gooiden de dieven glazen deuren en ramen in. De schade was dan ook veel groter dan de buit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium