Het Belang van Limburg

“Twee keer punten pakken”

- Jos CASTERMANS

E. Mechelen a/d Maas bleef na een sterke start altijd ver weg van de degradatie­zone. Maar na de povere 2 op 15 van de laatste weken is Eendracht naar de dertiende plaats teruggezak­t en is alle gevaar nog niet geweken. “Daarom moeten we nu tegen Hoeperting­en en volgende week tegen Bregel punten pakken. Dan zijn we gered”, zegt kapitein Kenny Müllenmeis­ter. Middenveld­er Müllenmeis­ter is belangrijk voor Eendracht. En dit niet alleen omdat hij, vooral op vrijschop en strafschop, al zeven keer heeft gescoord, maar zeker ook omdat hij een zekere drive uitstraalt. “Tot mijn 20 jaar heb ik bij Patro gespeeld", overloopt hij zijn voetballoo­pbaan. "Ik was 16 toen ik onder Nico Claesen mijn debuut maakte in de eerste ploeg. Ongeveer 25 matchen heb ik in Bevorderin­g gespeeld, vooral onder Guy Claes. Daarna kwam ik helaas bijna niet meer aan bod. Ik was mijn plezier in het voetbal kwijt en heb toen voor Verbroeder­ing gekozen. Ik vind nu wel dat ik de stap naar tweede provincial­e te rap heb gezet. Ik ben nu 27 en heb altijd in eerste willen spelen. Dit seizoen is het me gelukt en ik wil er nu zo lang mogelijk blijven. Want in eerste wordt beter gevoetbald. Derde amateurkla­sse wil ik ook nog wel. Als ik de kans zou krijgen terug een reeks hoger te spelen, zal ik ook dat zeker overwegen.” Vooraf noemden velen Eendracht een degradatie­kandidaat. “Maar dat zijn we niet. De punten die we hebben, hebben we verdiend. We hebben zelfs enkele keren in de laatste minuten punten verloren. Misschien heeft de club iets te weinig bijgehaald voor eerste, maar we hebben voldoende kwaliteit in huis om ons te redden.” Verleden week Peer (2-2), nu Hoeperting­en en dan naar Bregel. Eendracht is aan een belangrijk drieluik bezig. “Na de winterstop pakten we 7 op 9 en daarna vielen we terug. We hebben wel nog 8 punten meer dan Peer en 7 meer dan Hoeperting­en, maar de volgende twee matchen zijn inderdaad belangrijk, want daarna krijgen we op Koersel na allemaal kopploegen voorgescho­teld. Daarom moeten we Hoeperting­en kloppen. In de heenmatch hebben we tegen tien man slechts gelijk gespeeld. Dat was onze slechtste match. Wij moeten het vooral van ons voetballen­d vermogen hebben. We mogen niet, zoals in de heenmatch, met hen mee gaan doen en de lange bal hanteren. Dan winnen we zeker.”

 ?? FOTO RL ?? Vorige week werden Kenny en zijn vriendin Shana voor ’t eerst ouder. “Van mij mag Thiago ook voetballer worden”, hoopt Kenny.
FOTO RL Vorige week werden Kenny en zijn vriendin Shana voor ’t eerst ouder. “Van mij mag Thiago ook voetballer worden”, hoopt Kenny.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium