Het Belang van Limburg

“Agent had geen tijd voor ons”

-

Ferdinand Bogaerts had een ongeval in Zuid-Italië. Er kon geen twijfel bestaan over de schuldige van het ongeval: hij was langs achteren aangereden. Toch wordt hij zelf in fout gesteld. Die Italianen speelden onder één hoedje, meent Ferdinand. “Wij hadden een ongeval tijdens de zomervakan­tie van 2017 in Puglia, in het zuiden van Italië. Terwijl we een vrachtwage­n inhaalden, knalde een auto achterop onze mobilhome. Gelukkig raakte niemand gekwetst”, vertelt Ferdinand. “Maar onze wagen was zwaar beschadigd.”

“Op de vraag om het Europees aanrijding­sformulier te onderteken­en, kregen we een negatief antwoord. We kregen wel een hele hoop arrogante opmerkinge­n en een hoop beschuldig­ingen naar het hoofd geslingerd.”

“De politie kwam ter plaatse en heeft anderhalf uur lang gepraat met de aanrijder van onze mobilhome. Daarna hebben ze ook een kwartier met ons gesproken. ” “Op vraag van de agenten, hebben we dan de autosnelwe­g verlaten. Ze hebben ons naar de kortst nabijgeleg­en parking, bij de eerstvolge­nde afrit geleid. Daar hebben wij nog zes uur moeten wachten op de depannage.” “Enkele weken na onze thuiskomst kregen we een eerste schrijven van de politie van Foggia, die de vaststelli­ngen van het ongeval had gedaan. We werden schuldig bevonden voor het veroorzake­n van het ongeval. Als wij het goed begrepen hebben, dan was dat omdat zij de administra­tie niet hebben kunnen afhandelen, omdat we niet meer ter plaatse waren. Daarom zijn de kosten voor de herstellin­g van de vangrails en de afsleepkos­ten van de aanrijder ten onze laste. Dit kan toch niet? Wij waren halfweg die vrachtwage­n, die man knalt achterop onze mobilhome, en wij zijn in fout? We voelen ons hopeloos en machteloos.”

 ?? FOTO HBVL ?? De mobilhome van Ferdinand werd bij het ongeval zwaar beschadigd.
FOTO HBVL De mobilhome van Ferdinand werd bij het ongeval zwaar beschadigd.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium