Het Belang van Limburg

Beslist doelsaldo over play-off 1 en behoud?

-

Zondag neemt u best een telraam mee naar het stadion, wilt u zeker zijn over de ontknoping van de competitie. Zowel in de strijd voor play-off 1 als die voor het behoud kan één doelpunt het verschil maken.

Na de behaalde punten en gewonnen wedstrijde­n bepalen immers het doelsaldo en daarna de gemaakte goals de eindpositi­e. Op die basis is KRC Genk voor 99,9% zeker van een plaats in play-off 1. Genk (doelsaldo +9) kan Standard (+1) en Antwerp (-1) zondag nog langszij zien komen, maar moet bijvoorbee­ld al met 0-4 verliezen tegen AA Gent, terwijl Standard met 0-4 wint in Oostende én Antwerp met 0-7 op Anderlecht om nog door beide clubs voorbijges­token te worden.

Voor het zesde ticket moeten Standard en Antwerp hun goals tellen, wanneer ze beiden winnen. Of als ze beiden gelijkspel­en of verliezen, terwijl Kortrijk niet wint tegen Charleroi. Kortrijk wordt immers alleen nog zesde bij winst én als zowel Standard als Antwerp niet winnen op de slotspeeld­ag. Nog wreder wordt de strijd voor het behoud. Behalen KV Mechelen (thuis tegen Waasland-Beveren) en Eupen (thuis tegen Moeskroen) hetzelfde resultaat, dan zal ook hier het doelsaldo de doorslag geven. Eupen (doelsaldo -21) moet daarbij één goal inhalen. Winnen zij bijvoorbee­ld met 2-0 en KV Mechelen (-20) slechts met 2-1, dan redden de Oostkanton­ners zich omdat ze sowieso meer gescoord zullen hebben. Mechelen moet met andere woorden (ook qua score) minstens even goed presteren als Eupen om zeker te zijn van het behoud.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium