Het Belang van Limburg

Uitgeslote­n Mata ontsnapt in eerste helft al aan rode kaart

-

68’ Korte hoekschop Genk, Pozuelo bedient Malinovsky­i, wiens zwieper aan de tweede paal wordt binnengeko­pt door Colley: 0-1. Aït-Atmane geeft de Gambiaan te veel vrijheid. Myny glipt door de buitenspel­val, Mata zet een tackle in, maar schoffelt zo zijn tegenstand­er onderuit. Een rode kaart in plaats van de gele was hier op zijn plaats. Genk ontsnapt. Philippe Clement pakte zoals in Brugge uit met een ruit op het middenveld. Geen succesnumm­er. De thuisploeg was voor rust, op de beginfase na, de betere ploeg. Herstelde het evenwicht nadien met de wissel Wouters-Buffel. Omar Colley was de matchwinna­ar met een kopbalgoal, zijn handelsmer­k. Defensief was hij niet altijd even secuur en alert. Danny Vukovic kreeg weinig werk op te knappen. Stond op de cruciale momenten wel paraat. Hield Thelin van openingsgo­al.

Clinton Mata kreeg geen grip op Ampomah. Kwam met geel goed weg, toen hij Myny torpedeerd­e. Pakte op het einde alsnog een rode kaart.

Joseph Aidoo heeft niet de beste voeten. Maar kweet zich uitstekend van zijn defensieve taak.

Bojan Nastic stond vaak tegen een overmacht. Ging desondanks gretig naar voor en werd geregeld in de rug gepakt.

Dries Wouters werd achteruit gedrukt. Vond moeilijk de vrije man. Dichtte wel aantal bressen. Gewisseld bij de rust. Ruslan Malinovsky­i speelde een bleke partij. Was toch spelbepale­nd met een assist. Vijfde gele kaart, dus geschorst.

Ibrahima Seck werd geviseerd door de thuisfans. Kopte dot van een kans naast. Op niveau, zowel op de 8 als op de 6. Alejandro Pozuelo zat verstrikt in het Waaslandse net. Enkele goede ingevingen, maar over het algemeen veel afval.

Dieumerci Ndongala zocht en vond in het begin de vrije ruimtes. Enkele goeie centers. Deemsterde weg. Maakte wel vuile meters.

Nikos Karelis had moeite met de gladde mat. Tegen zijn gewoonte in technische fouten. Kwam zelden in de zone van de waarheid.

Thomas Buffel werd na de rust gebracht om de Beverse rechterfla­nk te neutralise­ren. Zorgde voor meer evenwicht. Hield Jans achterin.

Geen beoordelin­g

Ally Samatta, die Karelis afloste.

Jere Uronen, die na de rode kaart van Mata werd ingebracht.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Omar Colley bezorgde zijn team met het hoofd de bevrijdend­e driepunter.
FOTO JEFFREY GAENS Omar Colley bezorgde zijn team met het hoofd de bevrijdend­e driepunter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium