Het Belang van Limburg

“Ref wou compensere­n met tweede geel”

-

Clinton Mata ontsnapte in de eerste helft aan rood toen hij aan de rand van de zestien Olivier Myny van de sokken liep. Ref Nicolas Laforge gaf de Genkse verdediger geel. Sven Vermant, coach van Waasland-Beveren, was na afloop pissed, de overtredin­g van Mata was voor hem het kantelmome­nt in de partij.

“Er was bijna geen kans dat die andere speler (Colley, nvdr.) nog kon ingrijpen. Dus was dit rood. De beslissing van de ref bepaalde het vervolg van de partij. Met tien tegen elf hadden we een andere wedstrijd gekregen.”

Mata zag uiteraard geen graten in de gele sanctie. “Toen ik wilde ontzetten, gooide Myny zich gretig in mijn richting. Ik vond niet dat ik meer dan geel verdiende.” Diep in de tweede helft moest de rechtsback alsnog opkrassen na een overtredin­g op Ryan Mmaee. “Die tweede gele kaart was licht. Ik denk dat de scheidsrec­hter wilde compensere­n. Jammer dat ik nu de laatste match voor eigen publiek moet missen. Gelukkig is play-off één op het droge, dat is toch een mooie troost.”

Een bakje troost had ook Vermant nodig. “Ik moet mijn jongens een groot compliment maken. Maar daar kopen we niks voor. Dit is frustreren­d.”(edg/rco) Ook Malinovsky­i geschorst -Naast Clinton Mata mist ook Ruslan Malinovsky­i de slotmatch tegen AA Gent. De Oekraïner pakte zijn vijfde gele kaart en is zondag geschorst.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Laforge stuurt Mata met rood van het veld.
FOTO JEFFREY GAENS Laforge stuurt Mata met rood van het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium