Het Belang van Limburg

“Uit een diep dal gekropen”

- Roger COX

Thomas Buffel begon de wedstrijd op de Freethiel als invaller. Maar aan de rust zag Philippe Clement zich gedwongen om zijn kapitein alsnog aan het roer te zetten van een zwalpend schip. Dat pakte goed uit. Hij mag zich in de winter van zijn carrière nog eens opmaken voor play-off 1. “We zijn uit een diep dal gekropen.” 17 of 37. Er is geen enkele leeftijd waarop een profvoetba­ller vrede neemt met een plaatsje in de dug-out. Dus ook Buffel niet.

“Ik vond dat ik het tegen Antwerp niet zo slecht gedaan had. Dus was ik niet blij dat ik moest starten als bankzitter”, bromde Buffel. “Maar goed, het ploegbelan­g primeert. Dus moet ik me daarbij neerleggen.” Net als de kapitein zag ook Clement in de eerste helft dat de tactiek spaak liep. En dus werd Buffel alsnog tussen de lijnen gestuurd.

“Ik moest helpen om de opkomende backs (Jans en Demir, nvdr.) af te stoppen. Het is de verdienste van de trainer dat hij die correctie doorvoerde en niet koste wat het kost vasthield aan zijn concept van voor de rust. Voor een speler die halverwege vervangen wordt (Wouters, nvdr.), is dat niet prettig. Maar we bereikten wel ons doel. We konden Waasland-Beveren verder van onze goal houden. Ze kwamen er minder door over de flanken.” Beter nog, op hoekschop pakten de Genkies op ’n diefje de volle pot mee.

“Daarmee zijn we uit een diep dal gekropen”, besloot Buffel. “We hebben ons na Nieuwjaar opgetrokke­n aan een goed oefenkamp en daarna is het alleen maar crescendo gegaan. Matchen die we vorig jaar niet gewonnen zouden hebben, wonnen we nu wel. Ik denk aan Lokeren en Moeskroen. Dit brengt rust in de club. Met de bekerfinal­e en play-off 1 zitten we op schema.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium