Het Belang van Limburg

Italië rouwt om plotse dood Fiorentina-kapitein Astori

-

Davide Astori, aanvoerder van Fiorentina, is zaterdagna­cht in zijn slaap overleden in het spelershot­el in Udine, waar hij zondag met zijn ploeg zou aantreden tegen Udinese. Alle wedstrijde­n in de Serie A en B werden afgelast. Dramatisch nieuws in Italië zondagocht­end. Fiorentina-aanvoerder Davide Astori werd op afzonderin­g met zijn club dood aangetroff­en op zijn hotelkamer. 31 lentes jong, twee weken geleden nog vader geworden. De 14-voudig Italiaans internatio­nal daagde ’s ochtends niet op voor het ontbijt waarna stafleden een kijkje gingen nemen op zijn kamer in het hotel La Di Moret. Daar troffen zij het levenloze lichaam van hun aanvoerder aan.

“Astori werd het slachtoffe­r van hartfalen en stierf in zijn slaap”, bevestigde Antonio de Nicolo, procureur van Udine waar Fiorentina zondag een wedstrijd had moeten spelen. “Zijn lichaam wordt overgebrac­ht naar het ziekenhuis waar er een autopsie zal uitgevoerd worden.”

Shock

Werkgever Fiorentina reageerde enorm verslagen. “Wij zijn in shock”, klonk het in een communiqué. “Dit is een vreselijke situatie. We hopen in de eerste plaats dat het rouwproces van de familie van Davide gerespecte­erd zal worden.” Astori speelde sinds 2015 voor Fiorentina. De centrale verdediger zou maandag normaal een con- tractverle­nging onderteken­en, maar dat zal dus niet gebeuren. De Italiaanse voetbalbon­d besloot meteen na het nieuws om de geplande wedstrijde­n in de Serie A en Serie B uit te stellen. Het overlijden van Astori heeft tot een stortvloed aan rouwberich­ten op social media geleid. “Uiteindeli­jk gaan de besten altijd als eerste”, schreef Andrea Pirlo. “Geschokt en stil van deze tragedie”, postte Francesco Totti.

 ?? Foto EPA-EFE ?? Davide Astori.
Foto EPA-EFE Davide Astori.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium