Het Belang van Limburg

Herlings deelt tik uit

Nederlande­r neemt in de slotronde Cairoli nog te grazen

- Jürgen SCHROOTEN

XWe hadden het voorspeld: 2018 wordt een tweestrijd tussen Antonio Cairoli en Jeffrey Herlings. In de eerste Grote Prijs van het seizoen was het al meteen raak. De koning en zijn kroonprins maakten er in Argentinië meteen een spektakels­tuk van. leek lange tijd op weg naar GP-winst, maar

sloeg in de slotronde toch nog toe. Herlings-Cairoli 1-0.

The Bullet

Achtervolg­en

Tony

“Ik voelde me erg goed, maar die twee KTM’s gingen wel héél snel”, moest Clément Desalle na de race toegeven. Onze landgenoot, twee keer derde in de reeksen, was heel tevreden met zijn podiumplaa­ts. Maar één ding besefte hij ook: “Als ik GP’s wil winnen, en dat is toch mijn doel dit jaar, zal ik keihard moeten blijven werken.” De kloof met de twee KTM-rijders was inderdaad groot. In beide reeksen kregen we een gelijkaard­ig scenario. Cairoli die de kopstart pakte, Herlings die een aantal ronden moest warm draaien om op de tweede plek te geraken en dan de kloof probeerde te dichten. In de eerste reeks strandde de Nederlande­r op één seconde van Cairoli. In reeks twee leek Herlings te laat in actie te schieten. Negen seconden lag hij achter toen hij op de tweede plaats kwam. Te veel, dacht iedereen. “Mijn mama heeft me geleerd om nooit op te geven”, verklaarde The Bullet na de race voor de tvcamera’s. En dat deed ie dan ook niet. Integendee­l, hij tastte nog eens diep in zijn reserves en perste nog een fabuleuze eindspurt uit zijn lijf. Eentje die hem in de allerlaats­te ronde bij én voorbij Cairoli bracht. GP-zege nummer 68 én vooral een mentale boost.

Niet laatste duel

“Ik ben de hele week ziek geweest en vond zaterdag ook niet echt mijn draai op deze baan”, vertelde Herlings. “In de slotreeks dan zo terugkomen… Dat doet deugd, man. Eén ding is nu al duidelijk: dit was het eerste maar zeker niet laatste pittige duel met Cairoli. Het wordt een lang en zwaar seizoen.”

Cairoli kreeg toch wel een mentale tik gisteren. Al probeerde hij dat niet te tonen. “Ik heb nog geprobeerd om Herlings af te houden, maar hij was gewoon sneller op het einde. Dat is racen. Ik ben niet ontevreden. Deze baan ligt me gewoon niet, ik heb hier nog nooit gewonnen. Deze keer was ik er heel dicht bij. Geen reden tot klagen dus.”

Met Clément Desalle op het podium en Jeremy Van Horebeek op de vierde plaats kwamen de twee Belgische toppers meteen sterk voor de dag.

 ?? Foto RAY ARCHER ?? Jeffrey Herlings vond op het einde van de tweede reeks zijn tweede adem.
Foto RAY ARCHER Jeffrey Herlings vond op het einde van de tweede reeks zijn tweede adem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium