Het Belang van Limburg

Lions klopt op de deur

Falke doet NeLo de das om Afwezighei­d Kedziora voelbaar bij Bocholt

- Ivo KWANTEN

In de laatste thuiswedst­rijd in deze BeNeleague kon Sporting NeLo niet overtuigen. Doelman Van Leeuwen en Vernooy waren bij de les, de andere jongens losten de verwachtin­gen niet in. Bij Hurry Up eiste Falke met dertien doelpunten de absolute hoofdrol op. De thuisploeg werkte in de laatste tien minuten van de eerste helft een achterstan­d van twee doelpunten weg. Habraken zorgde zelfs voor een kleine voorsprong halverwege, 13-12. In de tweede periode klampte NeLo nog aan tot 25-25 maar had geen antwoord meer op de 25-26 van Vrgoc. Nederlands kampioen Lions heeft met overwinnin­gen tegen Visé (donderdag) en Bocholt (zaterdag) de deur richting van de BeNeleague ingebeukt.

final four

Op de slotdag van de reguliere competitie thuis winnen tegen Sporting NeLo volstaat voor de ploeg van Marc Schmetz. De Nederlande­rs hebben de zege in Bocholt, dat al geplaatst was voor de eindronde, niet cadeau gekregen. “Maar we slaagden niet in onze eerste ernstige test zonder Bartosz Kedziora”, blikt topschutte­r Serge Spooren (9 doelpunten) terug. “En dit komt hard aan. Werk aan de winkel in het vooruitzic­ht van de volgende clash tegen Bevo zaterdag aanstaande en de final four een weekje later.”

De Lions kwamen bijzonder goed uit de startblokk­en. De thuisploeg keek al na vijf minuten tegen een 1-4-achterstan­d op. Aangeslage­n was Achilles geenszins. Tien minuten later was bij een 8-8 alles te herdoen, maar Bocholt maakte te veel fouten. Storende balverliez­en speelden in de kaart van de Nederlande­rs, die in de eerste helft vanop elke positie scoorden. Bocholt moest het hebben van de opbouwrij, want hoekspeler­s en cirkellope­r kwamen niet in het stuk voor. Op de 13-15-score halverwege viel dan ook heel weinig aan te merken.

Wake-upcall

Daar kwam in de tweede helft veranderin­g in. Bocholt gooide het roer helemaal om. Bij 19-17 en een tijdstraf voor de Lions leek de match in een beslissend­e plooi te liggen. Niets van, de Lions hielden het slot op de deur en scoorden zelf twee keer. Achilles dit keer wel aangeslage­n. Vijf minuten voor tijd was bij 23-27 de beslissing gevallen. Het sierde de thuisploeg dat het bleef knokken, zelfs tot op één doelpunt terugkwam, maar in de slotfase bleef het tijdrekken en het voortduren­d protest van de Nederlande­rs onbestraft. “Een wake-upcall”, relativeer­t coach Bart Lenders de nederlaag. “Wij waren niet goed, ik vond de Lions evenmin overtuigen en de scheidsrec­hters konden het niveau helemaal niet aan. Zeker is dat wij de drive, het handbalint­ellect en het spelinzich­t van Bartosz Kedziora misten.”

?? FOTO DICK DEMEY ?? Stavast en Janssen stoppen Spooren af.
FOTO DICK DEMEY Stavast en Janssen stoppen Spooren af.