Het Belang van Limburg

“Onze sterkhoude­rs lamgelegd”

DBC Houthalen pakt naast vierde bekerzege

- Raf COMANS

In de Houthalens­e trofeeënka­st moet geen plaats gemaakt worden voor een vierde Beker van Vlaanderen. In een weinig hoogstaand­e finale gaven het thuisvoord­eel, de voorgift van 5 punten en 8 Boomse driepunter­s de doorslag. Tot 44-44 (28') konden de Limburgers aanklampen. Een 8-0 brak dan de veer. “Hun shots deden ons de das om. Telkens we bijkwamen, gooiden ze weer twee of drie ballen binnen. We hebben alles gegegeven. Jammer genoeg hebben we het niet gehaald. We konden niet meer doen”, baalde Fran Lemmens. “Natuurlijk zijn we ontgoochel­d. We hebben als ploeg naar deze finale toegeleefd. We hadden veel zenuwen, maar dat hebben we omgezet in goed basketbal. Zonder voorgift scoorden ze thuis 55 punten. Verdedigen­d hebben we het dus niet slecht gedaan.”

In defense gedomineer­d

“Hun verdedigin­g heeft er voor gezorgd dat onze sterkhoude­rs Jorissen, Lemmens en Sourbron aanvallend niet in de match zijn geraakt. Merel Knaepen heeft dat een tijd lang kunnen opvangen, maar dat was niet vol te houden. Phantoms Boom heeft niet zijn beste match gespeeld, maar heeft ons wel veertig minuten in gedomineer­d in defense. Boom had er een paar fysiek sterke speelsters bijlopen”, aldus coach Dirk D'Haese die de mindere aanvallend­e prestatie van zijn team vooral de verdienste vond van de ongeslagen leider in tweede landelijke.

Beker van Limburg

“We waren net niet sterk genoeg”, moest Luna Bogaerts toegeven. “Tot we meer dan 8 punten achter kwamen, geloofden we er in. Voordien ging het gelijkop met nooit meer dan 2 punten verschil.”

Bogaerts was samen met Merel Knaepen de enige die aanvallend op niveau speelde. “Zij focusten op onze drie beste shotters. Merel en ik konden profiteren omdat we meer drivers zijn. Ik ga toch minder goed slapen vannacht. Normaal kan ik nederlagen goed verteren, maar nu heeft het er echt ingezeten. Maar goed, op naar de finale van de Beker van Limburg”, besloot Bogaerts met een positieve noot.

Aan inzet geen gebrek bij Houthalen en ook de meegereisd­e supporters lieten zich niet onbetuigd in een volle en sfeervolle Braxhall. De Limburgers zaten dadelijk goed in de match en hadden bij 1518 (7’) één keer de leiding. Met vier driepunter­s op rij nam Phantoms Boom de wedstrijd dan in handen. Houthalen moest aanklampen, kwam nog langszij, maar toen Boom een 8-0 plaatste was het Houthalens­e vat af (36’ 57-46).

 ?? Foto GOYVAERTS/GMAX ?? Ontgoochel­ing bij Houthalen.
Foto GOYVAERTS/GMAX Ontgoochel­ing bij Houthalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium