Het Belang van Limburg

“Onze limieten zijn blootgeleg­d”

Zware blamage voor Limburg United in Antwerpen

- Johnny PEETERS

Wen MUKUBU Kapitein Limburg United Een onherkenba­ar Hubo Limburg United werd door de Antwerp Giants meteen de kop ingedrukt. Aanvallend kwam het er helemaal niet aan te pas, na 15 minuten had het slechts 9 punten gemaakt. Naast de heel zwakke afwerking (16%) in het tweede quarter pakte Antwerp in de eerste helft dubbel zoveel rebounds (30-15). “Antwerpen kwam super agressief op het veld en wij hadden hier nooit een antwoord op”, geeft Mukubu toe. “Wij probeerden de intensitei­t af en toe te verhogen, maar dat lukte niet. Collectief hebben we een heel slechte wedstrijd gespeeld. De attitude die we vandaag lieten zien was niet die van Limburg United. Als je in een andere wedstrijd je tegenstand­er slechts 76 punten laat maken, heb je goed verdedigd, maar ook dat deden we vandaag niet zoals het moet. Zij konden de hele wedstrijd de passen geven zoals ze het zelf wilden. Daar hadden we evenmin een antwoord op. We gaven ze ook te veel tweede kansen.” Coach Angillis probeerde in te grijpen en had daarom al in de achtste minuut zijn tweede time out nodig. Allemaal vergeefs, want Antwerpen liep verder uit tot 37-9 (15’).

Opstootje

De eerste driepunter van Unruh werd door de Antwerpse supporters al spottend met applaus bekroond. De 0-8 die United daarop maakte, was niet meer dan een druppel op een hete plaat.

Na de rust leken de Limburgers even wakker geschud en konden ze de eerste Antwerpse aanval met een sterke defense 24 seconden afstoppen, maar dat was maar een korte wederopsta­nding. Toch nog even opschuddin­g toen Rahon een onsportiev­e fout maakte op Vanwijn. Vanwijn reageerde furieus en werd na wat duw- en trekwerk bestraft met een technische fout. De grootste achterstan­d stond bij 64-33 op het bord. In de slotfase konden de Limburgers nog wat milderen.

Kop ingedrukt

“We waren te veel onder de indruk van dit Antwerp”, stelde coach Angillis. “Mentaal werden we volledig de kop ingedrukt. Wij hadden geen geduld en kozen voor de verkeerde opties. Ook al toonden enkele spelers defensief wel de goede wil, aanvallend kregen we geen enkele bal binnen. En dat is 100 procent de verdienste van Antwerp.” “Vandaag werden de limieten van onze ploeg blootgeleg­d. Dit heeft zeker niets te maken met mijn contract voor volgend seizoen bij Castors. De spelers waren hier al een tijdje van op de hoogte. Wij blijven gewoon op dezelfde manier werken zoals we tot nu toe gedaan hebben.”

 ?? Foto GMAX ?? Spicer (12) komt boven Bako (21) uit.
Foto GMAX Spicer (12) komt boven Bako (21) uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium