Het Belang van Limburg

Grote stap richting titel

-

Lommel ontgoochel­de zijn trouwe aanhang in de topper tegen Willebroek niet. De fiere leider had de match vrijwel doorlopend in handen en won verdiend. Na een zenuwachti­ge start van beide ploegen sloeg Lommel na 5’ een eerst kloofje (9-3). Met drie bommen vonden de bezoekers echter weer aansluitin­g. Jacobs, Hendrix en Nguyen dropten vervolgens ook elk een bom, waardoor de leider weer uitliep. “Dit was de wedstrijd waarin het voor ons moest gebeuren”, vond De Leeuw. “We speelden vandaag te geforceerd en Lommel vond vlugger de open man. Chapeau voor Lommel: het zette een knap seizoen neer en verdient de titel.” Onder impuls van de wederoptre­dende Wesenbeek en Hendrix bracht Lommel halfweg het derde quarter het grootste verschil op het bord bij 52-39. Na een kleine remonte van de bezoekers hield Lommel de zege thuis van achter de vrijworpli­jn.

“Er kwam toch wel wat druk bij kijken”, blikt Joeri Moonen terug op de zege. “We speelden een heel volwassen match. Met nog vier thuismatch­en op het programma zou het niet meer mis mogen lopen. In feite trekken we dit jaar de goede lijn van vorig seizoen gewoon door. Dat ligt niet in het minst aan onze ambitieuze coach. De terugkeer van Bas Vermeulen en Toon Wesenbeek was vandaag ook een grote meerwaarde. Een klein feestje is wel op zijn plaats”, besloot Moonen.

Daar kon coach Horions zich ook in vinden. “Ik ben blij met het karakter dat mijn team vandaag toonde in deze sleutelwed­strijd. Dinsdag had ik maar vier fitte spelers op training. Als je dan ziet hoe iedereen er vandaag voor vocht, stemt dat me heel tevreden.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bram Schelkens (8) tussen De Leeuw en Foerts (5).
FOTO DICK DEMEY Bram Schelkens (8) tussen De Leeuw en Foerts (5).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium