Het Belang van Limburg

Op naar Maaseikse bekerfinal­e

-

De provincial­e Beker van Limburg bij de mannen wordt een onderonsje tussen Noliko Maaseik C en Noliko Maaseik D, beide uitkomend in tweede provincial­e. De veteranen van Kivola Riemst B (3e provincial­e) reisden zaterdag met een honderdtal supporters af naar het Maasland. Maaseik C was onder de indruk en zag Aat Vel in de eerste set optimaal gebruikmak­en van de voorgift van twee punten: 22-25. Maar daarna was het toch de thuisploeg die het laken naar zich toe trok met 2519, 25-15 en nog eens 25-19. “Eerlijk is eerlijk: na de eerste set hebben we de wet van de sterkste moeten ondergaan”, geeft Kivolatrai­ner Patje Vranken toe.

In de andere halve finale was derdeprovi­ncialer Fit VBC Ham op eigen veld niet opgewassen tegen Noliko D, dat met 0-3 won.

Datovoc vs. Stalvoc

Bij de dames wordt de finale, die op 31 maart wordt afgewerkt in Genk, een confrontat­ie tussen Datovoc Tongeren B en Stalvoc Beverlo A. Datovoc, leider in eerste provincial­e, haalde het zoals verwacht vlot van Peer (2P). Beverlo maakte tegen eersteprov­incialer Genk een 0-2-achterstan­d ongedaan en greep de zege na een tiebreak. “De wissels hebben hun impact niet gemist. Vanaf set drie kwamen we er receptione­el door en hebben we Genk onder druk kunnen zetten. De finale? Tongeren is favoriet”, aldus Stalvoctra­iner Ferdy Pieraerts.

H. V. OOSTENDE-JARACO AS 2-3

Europees kwartfinal­ist Oostende boog in de eerste set een 12-16achterst­and om in winst. Vooral Coolman en De Valkeneer deden As pijn, ook in set twee. Maar onder impuls van de sterke De Grave (19) en Gilson (17) knokte een collectief sterk As zich op karakter weer in de wedstrijd. Via Matteheuws­en en Janssen liep Jaraco in de tiebreak als een sneltrein uit naar 1-8, een kloof die Oostende niet meer zou dichten. As tankt zo heel wat vertrouwen met het oog op de slotwedstr­ijd van de reguliere competitie tegen Lendelede.

LIGA B HEREN LENDELEDE-WARA GENK A 3-0

Bruyndonck­x en Ilsbroux (knie) werden gespaard voor de Limburgse beker. Een defensief en serverend sterk Genk startte telkens prima. In set één werd een vijfpunten­kloof weggegeven, in het spannende slot kon de thuisploeg één van haar setballen wél afmaken. In set twee nam Lendelede bij 19-17 de bovenhand, maar set drie werd opnieuw een leuk kijkstuk. De gretige wissels, Campforts en blokkerend­e Conings knokten tot 24-23 maar sterke Paulides maakte het af.

AVOC ACHEL-M. WEVELGEM 3-0

Een sterk Marke serveerde risicovol, verdedigde fanatiek en toonde aanvallend veel power. Achel had het met de services soms wel lastig. In set één miste het zelf te veel vanop de opslaglijn, maar Schouren was beslissend in het slot. Ook in set twee en drie was Marke serverend gevaarlijk. Avoc bouwde ruim op tijd een kloof uit met sterk

VTI HASSELT-H.-LEUVEN C 1-3

VTI, dat afgelopen week niet voltallig trainde, was in moneytime telkens net iets minder scherp en koelbloedi­g dan de stevige bezoekers. Hendrickx was aanvallend sterk, dat loonde ook in set drie. Het was alles of niets voor Hasselt, er werd nog een vierde set uitgesleep­t. Daarin lukte opnieuw alles voor VTI. Het liep uit naar 1815, maar de tweede Leuvense timeout op korte tijd wierp zijn vruchten af. Haasrode duwde door en zette de scheve situatie recht.