Het Belang van Limburg

“Nu groepswins­t pakken”

Volwassen Maaseik zet mooie stap richting final four

- Lars AUSSEMS

Een trip naar Borgworm is toch altijd een beetje oppassen. Een volwassen Maaseik kende geen problemen met de Waalse thuisploeg en zette een mooie stap richting de volgende ronde. Woensdag komt Borgworm met knikkende knieën op bezoek in de Steengoed Arena. “Dan willen we ons verzekeren van de final four en kunnen we ons al beginnen focussen op Novosibirs­k in de Champions League”, aldus Nicholas Sighinolfi.

Na de sterke prestatie in Italië, waar Trentino tot het uiterste gedreven werd, moest Borgworm een eitje worden. Het grootste gevaar is altijd dat de motivatie voor een minder aantrekkel­ijk duel minder groot is, op bezoek bij een team dat niets te verliezen heeft. Daar was zaterdag weinig sprake van. Noliko, waar Gevert en Sighinolfi beloond werden voor hun goede invalbeurt in Italië, maar ook Dumont en Van Heyste kregen doorheen de partij kansen, liet zich niet verrassen. Nog voor halfweg gingen Maan, Rychlicki en co ervandoor. Enkele eigen foutjes gaven een knokkend Borgworm nog wat moed, maar Noliko maakte het toch af. Een verschroei­ende start, onder impuls van een sterk serverende Maan, zorgde dan voor 0-5. De thuisploeg wist genoeg. Maaseik zou dit niet meer afgeven. De ingevallen Barca-Cysique en Evrard probeerden het tij te keren, maar topscorer Gevert en Rychlicki, met blokwerk en pipes, diepten nog uit. Maaseik pakte verdiend set twee en daar leek het maar weinig moeite voor te moeten doen. Ook in set drie werd Borgworm meteen bij de keel gegrepen. Nooit kon de thuisploeg aanstalten maken op setwinst. Pavelka probeerde wel, Borgworm ging mee tot 12-13, maar dan duwde Maaseik door. Van Heyste toonde zijn gevaarlijk­e service nog, de Limburgers freewheeld­en naar een vlotte zege. Na een uurtje en dertien minuten stond er 0-3 op het bord.

Groepswinn­aar

Noliko blijft autoritair aan de lei- ding in haar poule met Guibertin en Borgworm en telt zes op zes. Zoals verwacht zal het allicht vlotjes als groepswinn­aar doorstoten. “Niet simpel om deze match met dezelfde intensitei­t aan te pakken als Trento. We brachten niet ons beste volley, maar enkele sterke momenten volstonden”, aldus Sighinolfi, die blij was met zijn startplaat­s. “Ik was opgepept, al had ik niet mijn beste avond. Mijn beste niveau bereikte ik nog niet, hopelijk komt dat in de belangrijk­e volgende weken”, aldus de Italiaanse middenman.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Maan gaf in Borgworm het beste van zichzelf tegenover David en Thys.
Foto TOM PALMAERS Maan gaf in Borgworm het beste van zichzelf tegenover David en Thys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium