Het Belang van Limburg

“Beste ploeg van de reeks”

Vroege strafschop en rode kaart zetten beresterk Lommel op weg naar forfaitcij­fers

- Piet DINGENS

Lommel blijft als een TGV door de competitie razen. Zaterdagav­ond werd het hoog geklasseer­de Heist met forfaitcij­fers wandelen gestuurd en pakte de leider 24 op 24. De pluim van de week ging evenzeer naar een dertigtal vrijwillig­ers, die in de voormiddag de grasmat van het Soevereins­tadion sneeuwvrij maakten. De Bruyn (2), Sula (2) en Scheelen (1) bedankten hun achterban op passende wijze: 5-0. Lommel schoot ‘Usain Bolt-gewijs’ uit de startblokk­en en kende na amper tien minuten al succes. Want toen hield bezoeker Sols met lijf en leden Ruyssen van de openingstr­effer. Het verdict was zwaar voor de 18-jarige debutant. Rood en strafschop. “Ik raakte de bal enkel met de schouder”, verweerde de ontredderd­e Sols zich. “Ik zag wel degelijk een reddende hand op de doellijn”, weerlegde Ruyssen. Koele kikker De Bruyn liet de commotie overwaaien en versloeg keeper Van Aerschot tegenvoets: 1-0.

De thuisploeg dicteerde nadien nog nadrukkeli­jker de wet van de sterkste. Iets voorbij het halfuur reageerde Sula alerter op een splijtende dieptepass van Brebels dan de weifelende Van Aerschot om de score te verdubbele­n. “Vanaf toen streden we een verloren strijd tegen de beste ploeg van de reeks”, besefte Heist-trainer Keleman. “Ik heb de ref nog geïnterpel­leerd over die strafschop­fase en de rode kaart, maar hij zei dat hij enkel het reglement had toegepast. Dan moet je je daarbij neerleggen. Mijn jongens hebben leergeld betaald. En chapeau voor dit Lom- mel! Wij waren tot deze wedstrijd ook acht wedstrijde­n ongeslagen, maar 24 op 24 - zoals onze tegenstand­er? Je moet het maar doen.”

Machteloos Heist

Na de pauze haalde de leider de voet een poosje van het gaspedaal, Heist bleek niet bij machte om daarvan te profiteren. Nadat De Bruyn er met een heerlijke stiftbal 3-0 van gemaakt had, kreeg groen-wit er plots weer volop zin in. Van Aerschot verslikte zich een tweede keer in de opzittende Sula, invaller Vermeiren kon ondanks enkele wenkende kansen niet scoren tegen zijn ex-ploeg. Die andere invaller Scheelen deed dat op de valreep wel, na een opnieuw fel aangevocht­en strafschop­fout (?) van Tambeur op Azevedo.

“Heel knap resultaat, met een ideale start die alles veel makkelijke­r maakte”, lachte Neven, die net als Vermeiren een Heists verleden heeft. En hoe omschreef de immer op vinkenslag liggende Sula zijn twee treffers? “Ik blijf altijd gokken op een foutje van de tegenstand­er”, glunderde hij. De arme Van Aerschot ligt er allicht nog wakker van.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Stefan Verbist zit Sebastiaan Brebels op de hielen.
Foto DICK DEMEY Stefan Verbist zit Sebastiaan Brebels op de hielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium