Het Belang van Limburg

“Honger nog niet gestild”

Henry Odutayo helpt Bocholt met twee treffers aan belangrijk­e zege

- Eddy STIENISSEN

Een zwierig Bocholt had zondag geen boodschap aan naaste achtervolg­er Wijgmaal. Vooral voor de rust kwam de bezoekende defensie handen en voeten tekort om de lokale aanvalsgol­ven te keren. Na de koffie leek even een Wijgmaalse terugkeer in de maak, maar met een pegel in het dak van het doel smoorde Voorjans ook die in de kiem. Bocholt is hot. Wie na de demonstrat­ie bij de City Pirates met Wijgmaal ook het nummer vier alle kleuren van de regenboog kan laten zien, mag met vertrouwen de slotfase van de competitie tegemoet zien. Het doelpunten­festijn werd in gang gekopt door verdediger Dieme, die een hoekschop van Voorjans staalhard verlengde. Het was meteen het sein voor een onderhoude­nde eerste periode met leuke combinatie­s en de vanzelfspr­ekende orgelpunte­n. Die droegen de handtekeni­ng van Odutayo. Eerst reageerde de spits het snelst op een verre voorzet en een kwartier later joeg hij een aflegger van Voorjans hoog achter een kansloze Vanwelkenh­uysen. Match gespeeld, zou je denken, maar vreemd genoeg kantelde de partij in het vierde kwartier. “Onze trainer had er ons tijdens de break nochtans voor gewaarschu­wd”, blikte de dubbele doelpunten­maker terug. “Het ging in die eerste speelhelft misschien iets te makkelijk en daardoor achtten sommigen de schaapjes misschien al op het droge. En dan zie je dat ieder concentrat­ieverlies tegen iedere tegenstand­er dodelijk kan zijn. De aansluitin­gstreffer was een verwittigi­ng, waardoor we gelukkig bijtijds bij de les waren. Toen Lance met een zondags- schot de marge weer op drie bracht, brak het bezoekende verzet.”

Trainingsa­rbeid loont

“Onze noeste trainingsa­rbeid werd nog maar eens beloond”, ging Odutayo verder. “We trainen al enkele weken danig op de afwerking en dat begint vruchten af te werpen. Dat ikzelf ook tweemaal scoor, is ook lekker mee genomen. Veertien staan er inmiddels op de teller en daar mogen er gerust nog enkele bij komen. Want de honger van mezelf en van de club is met deze monstersco­re zeker nog niet gestild.”

Ook verdediger Kevin Dieme straalde na afloop. “Dat een verdediger tweemaal scoort, is inderdaad niet alledaags. In België is het me overigens nog nooit gelukt. Het geeft wel een leuk gevoel, want in één klap heb ik mijn aantal verdubbeld.” Intussen dacht bezoekend trainer Rocky Peeters er het zijne van. “Een totale offday, zeker van mijn defensie. Dus zo rap mogelijk vergeten”, besloot hij.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Da Silva komt net te laat bij Didden.
Foto SERGE MINTEN Da Silva komt net te laat bij Didden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium