Het Belang van Limburg

“We hadden een

Leider Eendracht Termien ziet Bilzen-Waltwilder op

- Geert STIENISSEN

Bilzen-Waltwilder heeft zondag een nipte 1-2-zege geboekt op het veld van leider Eendracht Termien. Ondanks de aansluitin­gstreffer van Yildiz en de rode kaart voor Theunissen gingen de bezoekers toch met de drie punten aan de haal. Meer nog, het team van coach Eric Eurlings voert nu zelfs samen met Termien het klassement aan. De partij kon niet beter beginnen voor de ploeg van coach Eurlings. De snelle voorlinie van BilzenWalt­wilder brak meteen potten. “Ubachs speelde het leer perfect in mijn loop en ik weet dat ik - eenmaal op kruissnelh­eid - moeilijk in te halen ben”, aldus Jarne Heleven, die het openingsdo­elpunt voorbij goalie Bruno schoof. En het had erger gekund, want Schoubs strafte verdedigen­d mistasten niet af. Toegegeven, ook aan de overzijde deden Bloemen en Ulenaers te weinig met de lokale doelkansen. Bilzen-Waltwilder sloeg nadien opnieuw toe met een counter. “Godard speelde het leer diep en weer dacht ik alleen op het doel af te stormen”, aldus Heleven. “Maar verdediger Pulinx kon nog net zijn voetje tegen de bal zetten. Gelukkig voor ons belandde het leer over goalie Bruno in doel. Na die 0-2 hadden we de match slim moeten uitspelen. Maar eerst versierde Bloemen een strafschop en nog voor de koffie mocht Theunissen douchen na een duwpartij. We maakten het onszelf met andere woorden heel erg moeilijk.”

Slordige leider

Het plannetje van trainer Eurlings werkte. Hij stoffeerde het midden- veld met vier spelers tegenover drie Genkenaars en dekte de passlijn naar centrumspi­ts Ulenaers af. Hierdoor kwam Eendracht nooit in het gewone spel. Meer nog, het grossierde in slordighed­en. “Over de tactiek praat ik niet, want het is aan andere coaches om een antwoord te vinden op onze vindingrij­kheid”, aldus Eurlings. “Spijtig genoeg kon deze derby na de rode kaart nooit meer een match worden, want wij moesten ons beperken tot verdedigen. Gelukkig kon Termien geen enkele doelkans meer creëren. Dit kwam deels omdat we goed gegroepeer­d speelden en deels omdat het veld na de winterprik van de voorbije dagen geen vlotte combinatie­s toeliet. Uiteindeli­jk kreeg El Ghoulbzour­i in de ultieme slotfase nog de beste mogelijkhe­id om de partij dood te maken.”

Defensieve problemen

Termien-verdediger Kevin Philipsen baalde als een stekker na de match. “Het klopt dat we in het middenveld een mannetje tekort kwamen. De vrije man op het Bilzerse middenveld probeerde steevast de bal in onze rug te droppen. Vergeet niet dat we hoog spelen en dat vooral Heleven pijlsnel is, waardoor we de nodige verdedigen­de problemen kenden. Wel herstelden we het evenwicht na het eerste half uur, omdat we zelf met enkele pionnen schoven. Vooral onze prestatie na rust zit me dwars, maar een echte verklaring heb ik er niet voor. Tegen tien tegenstand­ers slaagden we er nooit in om de vrije speler te vin-

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium