Het Belang van Limburg

Yildiz bezorgt thuisploeg zege in voorlaatst­e minuut

-

Spouwen-Mopertinge­n kroop tegen hekkenslui­ter Sint-Lenaarts door het oog van de naald. Geel-blauw gaf een kwartier voor tijd een 1-0-voorsprong weg, maar in de voorlaatst­e minuut sloeg de onvermijde­lijke Ali Yildiz weer toe. Hij maakte zijn veertiende van het seizoen en gaf een halfuur voordien een assist. “Ik weet niet hoe het komt, maar tegen staartploe­gen hebben we het altijd moeilijker”, zei Jan Schoefs in de aanloop naar het duel tegen rode lantaarn Sint-Lenaarts. De coach van Spouwen-Mopertinge­n kreeg gelijk. Zijn team ging te gezapig van start en liet zich verrassen door de felle aanpak van de bezoekers. Opvallend hoe verbeten zij er ondanks hun penibele situatie tegenaan gingen.

Bij de thuisploeg haalden enkele spelers niet hun niveau. Mombaerts kreeg langs de lijn de mantel uitgeveegd, omdat zijn inspeelpas­ses onzuiver waren, Sabbadini slaagde er niet in een actie te maken en Brouwers vond zijn draai niet in een centrale rol op het middenveld. Gelukkig voor de Haspengouw­ers waren er ook lichtpunte­n. La Mantia was met zijn loepzuiver­e techniek weer een lust voor het oog, Aka Etien verdedigde sober en degelijk, Grootaers hield zijn team net voor de pauze recht met een supersave.

Alweer Yildiz

En niet te vergeten: Ali Yildiz had er weer eens zin in. Hij kwam terug uit schorsing en maakte meteen het verschil. Rond het uur zette hij Poell op weg naar de 1-0 en vlak voor affluiten verzilverd­e hij een voorzet van La Mantia.

“Ik had er drie kunnen maken, want ik werd twee keer onterecht afgevlagd wegens buitenspel”, sprak de spits na afloop. “Ik was boos, ja. Het liep al niet echt goed en dan krijg je ook nog te maken met een grensrecht­er die enkele situaties niet goed beoordeelt. Maar kom, of we nu winnen met 2-1 of 5-1, het resultaat blijft hetzelfde.” Yildiz (25) is aan een erg goed seizoen bezig. Meer nog, hij heeft zichzelf zowat onvervangb­aar gemaakt. Rijst de vraag of er nog geen interesse voor hem is. “Daar ben ik nog niet mee bezig. Ik ben blij dat de club me deze kans heeft gegeven en voel me hier uitstekend. Binnenkort zullen we wel eens rond de tafel zitten”, aldus de matchwinna­ar.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Van den brandt in duel met Wijnen.
FOTO TOM PALMAERS Van den brandt in duel met Wijnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium