Het Belang van Limburg

“Dit zijn drie gouden punten”

- Jos CASTERMANS

Het zwaar bedreigde Hoeperting­en heeft in Maasmechel­en één van z'n betere wedstrijde­n gespeeld en drie broodnodig­e punten gepakt. Coach Nassen zette een stevig, hard werkend blok neer, dat vooraan vooral kon rekenen op Marckx en Stieners om een verdiende 2-4-zege te behalen. Janic Marckx ontbolster­de volledig na de rust. “Begrijpt ge dat hij volgend seizoen bij Nieuwerker­ken gaat voetballen?” gaf voorzitter Feytons vertwijfel­d aan dat hij z'n snelle aanvaller veel liever had gehouden. “Ik wil gewoon bij mijn vrienden gaan voetballen”, reageerde Marckx. Hij voegde er wel aan toe dat hij vier mooie jaren bij Hoeperting­en heeft gehad. “Daarom vind ik het ook mijn plicht om iets terug te doen voor die mooie club en te zorgen dat Hoeperting­en in eerste blijft. Dit zijn drie gouden punten.” Hoe dan ook, Marckx en Stieners waren bepalende pionnen. Op aangeven van Müllenmeis­ter pakte Erkens Deneuker in snelheid en klom de thuisploeg nochtans op voorsprong, maar na kansen voor Robijns, op de lijn ontzet door Yalcin, en Marckx, torende Stieners boven de kleinere thuisverde­digers uit en bracht de gasten nog voor de rust langszij: 1-1.

Kort na de herneming geraakte Hoeperting­en via de diep gestuurde Marckx zelfs op voorsprong en als je de gasten iets kan verwijten is het dat zij langs diezelfde Marckx en Robijns aansluiten­d de marge niet uitdiepten. Toch kwam de 1-3 er, omdat Gielen in eigen doel verwerkte toen Marckx breed legde op Billen. Toen invaller Barrera in de slotfase nog milderde, werd het nog spannend. Maar Erkens kopte voorlangs en in de toegevoegd­e tijd kon de 18-jarige Robijns op aangeven van alweer Marckx de eindscore op 2-4 vastleggen.

Liever kunstgras dan ploeteren in de modder

Janic MARCKX Man van de match “Ze hebben de zege niet gestolen”", gaf de Maasmechel­se coach Van Hout ruiterlijk toe. ”Ofschoon we het wisten hebben we heel de match problemen gehad met hun lange voorzettte­n. Stieners kopte door of ging zelf. Ze hebben dat slim gespeeld.”

Uitblinker Marckx groeide na z'n treffer. “Kunstgras ligt me ook beter dan dat ploeteren in de modder.” Z'n coach Nassen: “We hadden de match veel eerder moeten beslechten. Nu werd het op het einde nog bijna 3-3.” Bij Mechelen a/d Maas kondigde coach Van Hout wijziginge­n aan voor volgend weekend bij Bregel. “Er gaan een aantal andere jongens spelen. Mijn geduld is op.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Pittig duel tussen Pulice en Gielen.
FOTO SVEN DILLEN Pittig duel tussen Pulice en Gielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium