Het Belang van Limburg

Elektricie­n verongeluk­t op weg naar werk

-

De 31-jarige elektricie­n Hussein Ozkan uit Heusden-Zolder is vrijdagavo­nd bezweken aan verwonding­en die hij opliep bij een ongeval woensdagmo­rgen in Leuven. Hussein Ozkan laat een vrouw achter die deze week nog aankondigd­e dat ze zwanger is van hun eerste kindje.

Het slachtoffe­r was samen met zijn collega op weg naar een werf in Kortrijk. Onderweg is de auto ingereden op een vrachtwage­n. De bestuurder was niet gewond. Hussein Ozkan daarentege­n werd zwaargewon­d naar het ziekenhuis in Leuven gevoerd. Daar lag hij aanvankeli­jk in coma. De omstandigh­eden van het ongeval zijn nog onduidelij­k.

“We zijn er kapot van”, zegt zijn broer Mehmet Ozkan. “We zijn een heel hechte familie. We proberen ons op dit moment sterk te houden. We krijgen veel steun van familie en vrienden. En we zijn druk in de weer om de begrafenis te regelen. Het is verschrikk­elijk om dit mee te maken. Hopelijk kunnen we hierna in alle rust rouwen.”

Broer

“Hussein Ozkan werkte al 6 jaar voor ons”, stelt Hayrettin Tasdelen, zaakvoerde­r van bedrijf EBR bvba gespeciali­seerd in elektricit­eitswerken. “We zijn diep geraakt door het overlijden van onze medewerker. Eigenlijk is hij familie. We zijn in ons bedrijf één grote familie. Hussein Ozkan reed samen met zijn collega naar een werf. De collega die de auto bestuurde, kent Hussein al meer dan 20 jaar. Hij was niet gewond. Maar mentaal is hij er erg aan toe. Hij beschouwde Hussein niet als collega maar als zijn broer. We zijn diep in rouw. Sinds het ongeval zijn we elke dag naar het ziekenhuis in Leuven geweest. Nu proberen we de familie bij te staan. In zo’n situatie ben je vaak als werkgever machteloos en voel je je schuldig. Maar we hebben afgesproke­n met het hele team om in alle openheid met elkaar hierover te spreken. Zo kan iedereen dit op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo verwerken. Alleen zo kunnen we Hussein een waardige plaats in onze herinnerin­g geven. Hij was een heel vriendelij­ke man. Ik heb in die zes jaar nog nooit maar één klacht over hem ontvangen. We gaan hem enorm missen.”

 ?? FOTO HBVL ?? Hussein Ozkan.
FOTO HBVL Hussein Ozkan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium