Het Belang van Limburg

Limburgse makelaars op zoek in mijnstreek

Deze week gaan in ‘Huizenjage­rs’ drie Limburgse makelaars aan het werk in de mijnstreek. “We hadden gelukkig snel een klik, want er zijn genoeg cowboys op de markt”, klinkt het.

- Raymond DE CONDÉ

Manuela Paternini (Heusden-Zolder)

In Heusden-Zolder runt Manuela Paternini het kantoor Century 21 Animo in franchise. “Ik ben voor ‘Huizenjage­rs’ geselectee­rd via een Skype-interview. De dag daarna kreeg ik al bericht dat ik verkozen was. Mijn man is bouwpromot­or, we zitten dus allebei in het vastgoed. Ik vond de opnamen best leuk. Er was meteen een klik tussen ons drieën. Dat geldt niet voor al mijn concurrent­en want er zijn ook cowboys op de markt. Concurrent­ie houdt je alert maar het moet wel eerlijk gebeuren. Er zijn de laatste jaren veel kantoren bijgekomen, maar er verdwijnen er ook. Na verloop wordt het kaf toch van het koren gescheiden. Ondanks de verschuivi­ng naar appartemen­ten staan er in Heusden-Zolder, Beringen en Houthalen-Helchteren nog altijd redelijk veel huizen te koop en de prijzen zijn lichtjes gedaald. Een kwestie van vraag en aanbod.”

Anneke Winkelmole­n

(Hasselt)

Eigenlijk is Anneke Winkelmole­n nog stagiair-makelaar. “Ik werkte op een personeels­dienst, maar had heel wat energie en ambitie op overschot en zocht iets waarin ik me helemaal kon geven. Vastgoed heeft mij altijd geboeid. Ik heb het voorzichti­g opgebouwd en het een jaar in bijberoep gedaan. Sinds oktober werk ik voltijds voor Era Nobis in Hasselt. Toen de vraag kwam om mee te doen aan ‘Huizenjage­rs’, waren we eerst wat terughoude­nd. Het is een tv-programma en ook een beetje een spel dat maar deels de dagelijkse realiteit van onze job weergeeft. Op woensdag krijg je vier filmpjes te zien van klanten die hun wensen en een maximumpri­js bekendmake­n en op vrijdag moet je daarop een antwoord hebben. Voor het programma is dat natuurlijk leuk en spannend. Voor ons was die tijdsdruk minder leuk. Druk om te winnen heb ik niet gevoeld, wel de druk om correct in beeld te komen. Je weet nooit hoe het later gemonteerd zal worden. Dat is toch een beetje spannend.”

Peter Lenssen

(Maasmechel­en)

Voor Peter Lenssen van Immo Fusion in Maasmechel­en waren er verschille­nde redenen om deel te nemen aan ‘Huizenjage­rs’. “Vastgoedma­kelaars worden in de media niet altijd op een positieve manier voorgestel­d en ‘Huizenjage­rs’ biedt als het ware een beetje tegenwicht. Het is natuurlijk ook een mooie kans om je kantoor in de kijker te zetten. Ik heb Immo Fusion in de uitzending­en vooral geprofilee­rd als modern kantoor. Zo werken we met 3D en virtuele tools. Met een 360°-camera maken we opnamen van onze panden en de klant kan op zijn PC, laptop, tablet of smartphone een virtuele wandeling maken door de woning.”

Deelnemen aan ‘Huizenjage­rs’ was ook een kans om zijn kwaliteite­n als verkoper te tonen. “Iedereen mag zien dat je het vak goed beheerst. Ik ben nu tien jaar bezig en misschien heb je die tijd wel nodig om het vak onder de knie te krijgen, want er komt veel bij kijken: juridische kennis, bouw, verkooptec­hnieken. Van groot belang in ons vak is eerlijke communicat­ie en respect voor de beide partijen. Eerlijk duurt het langst, ook in onze sector.”

 ?? Foto VIER ?? Manuela Paternini, Anneke Winkelmole­n en Peter Lenssen zijn deze week op huizenjach­t.
Foto VIER Manuela Paternini, Anneke Winkelmole­n en Peter Lenssen zijn deze week op huizenjach­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium