Het Belang van Limburg

STVV: uitgeschak­eld

- Gunter SCHOOFS

STVV is sinds zaterdag gedoemd tot play-off 2. De Kanaries leken best wel in staat om een zwak Charleroi opzij te zetten en zo de spanning te bewaren tot de laatste speeldag. Trainer Jonas De Roeck schakelde over naar een 4-4-2, waarin iedere pion zijn taak perfect kende, maar offensief was er opnieuw die grote onmacht. “Een gelijkspel op Charleroi is geen verkeerd resultaat, maar in de huidige context ben ik zwaar ontgoochel­d”, zuchtte Steven De Petter. “Hier zat toch weer meer in.” De nuchtere, maar juiste conclusie van Steven De Petter na Charleroi. Ook mathematis­ch werd de laatste kans op playoff 1 verspeeld zaterdag. En daar moest de kapitein van de Kanaries duidelijk nog van bekomen. “Ach, het is niet hier fout gelopen”, klaagde hij. “We hebben eerder dit seizoen een te lange reeks neergezet waarin we niet play-off 1-waardig voor de dag kwamen. Hier op Charleroi kwamen we er combineren­d vaak goed uit, tegen een ploeg met veel mogelijkhe­den toch. Een punt is opnieuw te weinig.” Niemand die twijfelt dat De Petter eerstdaags ook in playoff 2 de mouwen weer zal opstropen, maar het is duidelijk nog te vroeg om daaraan te denken. “Of er genoeg goesting is voor de nacompetit­ie? Het is niet het moment om daar al iets over te zeggen. Eerst wil ik zeker Brugge nog kloppen. Nadien hebben we twee weken om de mentale frisheid terug te vinden. Die weken zal ik toch nodig hebben”, sprak De Petter eerlijk.

Kattenspro­ng

“Was die kopbal van Steven eigenlijk niet over de lijn?” Helaas moesten we Sascha Kotysch het antwoord toedienen dat hij niet wilde horen. Mandanda had De Petter nog net van de 0-1 gehouden met een kattenspro­ng. “Wéér maakten we onze kansen niet af”, vervolgde Kotysch. “Het plannetje klopte best wel. Blijkbaar waren de andere uitslagen aan de rust nog in ons voordeel, al waren we daar in de kleedkamer zeker niet mee bezig. We kampten eigenlijk een heel jaar met hetzelfde probleem. Vanop de flanken moesten we altijd teren op Legear. Ik dacht dat we met Bezus en Gueye misschien die winning goal nog konden forceren hier, want met hen erbij kregen we meer schwung voorin. Maar al bij al moeten we toegeven dat deze groep net niet rijp genoeg is om play-off 1 te halen. Het doet pijn natuurlijk als je zo lang in die top zes gestaan hebt. Ik wilde dat zelf ook zo graag.” “Voorin ontbreekt iets bij ons, hé”, haalde de beresterke Jorge Teixeira de schouders op. De Portugees had van play-off 1 een absoluut doel gemaakt. Missie mislukt. “Ik val helaas in herhaling. Die laatste pas was er weer niet, dat laatste stapje dat we nodig hebben, krijgen we maar niet gezet. Eigenlijk moet je hier altijd winnen als je wil meedoen voor de prijzen. Maar het is niet deze match die me op de maag ligt. Ik zal nog vaak terugdenke­n aan de thuiswedst­rijden tegen Lokeren en Eupen. Daarin hadden we vier punten méér moeten pakken, dan hadden we erbij gezeten. Toen heb ik me te pletter gevloekt, het is nu wel duidelijk waarom.”

Geen ervaring, wel kwaliteit

“We misten dit seizoen net dat tikkeltje meer ervaring. Kwaliteit op zich is er best wel”, concludeer­de Teixeira, die hopelijk voor STVV op post blijft volgend seizoen. “Mijn doel om play-off 1 te halen, is mislukt, maar daarom wil ik nog niet vertrekken, hé. Ik ben daar niet mee bezig. Volgende week wil ik eerst en vooral onze thuisfans iets gunnen. Of de beslissing nu gevallen is of niet, ik wil Club Brugge nog kloppen zondag. Daarna zien we wel weer.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium